9 januari 2015

Aan alle kinderen, ouders, broertjes en zussen, grootouders, volgers van deze blog: DE BESTE WENSEN VOOR 2015!
Het nieuwe jaar is bij velen gestart met het lezen van de nieuwjaarsbrieven. Hoe ging dat? Was het moeilijk? Wat vonden mama, papa, meter, peter, ... ervan?

Zo gezegd!
In de lessen wereldoriƫntatie zijn we deze week gestart met het nieuwe thema: "Zo gezegd". Daarin werken we rond de verschillende soorten taal: spreektaal, schrijftaal, lichaamstaal en tekentaal.

De 3 wijzen
Tijdens de les godsdienst luisterden we naar het verhaal van de 3 wijzen. Dat vieren we op 6 januari met '3 koningen'. Zij kwamen op bezoek bij Jezus en hadden ook 3 geschenken bij. Weet jij nog welke geschenken?

De hoofdletter R
Zoals elke week leerden we ook deze week een nieuwe hoofdletter. Deze keer was het de beurt aan de R. Gelukkig leek deze hoofdletter op de hoofdletters B en P en was dit dus helemaal niet zo moeilijk! Toch blijft ordelijk werken voor sommige kindjes nog een aandachtspuntje. Blijf daar goed op letten!

Een gat in de haag!
Deze week zijn we gestart met de methode "Een gat in de haag". In verschillende lessen werken we rond allerlei vormen van sociale vaardigheden. Tijdens de eerste les leerden we alvast het "Gat in de haag-lied" dat we elke keer zingen voor er een toneeltje komt. Volgende week starten we met het eerste verhaal.

Zwemmen!
Zoals elke week gingen we op dinsdag weer zwemmen. Vanaf deze week gaan we echter niet met de eerste, maar wel met de tweede beurt. We vertrekken dus later en zijn net na de middagspeeltijd weer terug. Kinderen die thuis gaan eten zullen dus op dinsdag voortaan wel de boterhammetjes mee naar de klas moeten brengen.

Schaatsen!
Vrijdag was het echt een superleuke dag! Met de hele lagere school namen we de bus richting Turnhout om daar een hele voormiddag te schaatsen. Dat was supertof! Gelukkig kwam iedereen 's middags heel terug in Minderhout aan en werden er geen armen of benen gebroken.

Dictee!
Geen taal en rekenen op vrijdag, maar ons dicteetje ging natuurlijk wel door. Ben je benieuwd naar het resultaat van deze eerste toets van het nieuwe jaar? Maandag weten jullie meer!

Geen maaltafeltoets en geen nieuwe maaltafel? Hoe kwam dat?
Omwille van het schaatsen ging de maaltafeltoets niet door. Ook zouden we normaal de maaltafel van 4 leren. Deze verplaatsen we naar volgende week vrijdag.

Ik draag mijn steentje bij!
Vrijdag namiddag werkten we verder aan ons eigen houten plankje. Voor de vakantie hadden we dit al geschilderd, nu mochten we dit ook versieren. Ook onze naam werd hierop geschreven. Bedoeling is dat elk kind uit onze school zo'n plankje maakt, om zo samen een anti-pestmuur te maken. Het resultaat is binnenkort te bewonderen in de hal van de lagere school... Spannend!

En volgende week?
Op dinsdag luisteren we naar het eerste verhaal van de groenten. Wat zouden ze gaan meemaken? Vrijdag leren we de maaltafel van 4 en is er weer een dictee en een maaltafeltoets.
Op donderdag 15 januari is het fietsvaardigheidstraining met meester Sander. Die dag heb je dus zeker een fiets nodig die in orde is! Niet vergeten!

FOTO VAN DE WEEK
Ook na de vakantie waren er weer 2 fotografen van dienst. Deze keer was het de beurt aan Kobe en Jelte.
Ze kozen voor 2 leuke foto's! Goed gedaan, jongens!
De eerste foto is van Jelte, de tweede is van Kobe.


LIED VAN DE WEEK
het liedje van Kobe:



het liedje van Jelte:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten