16 januari 2015

Bartimeüs
Tijdens de lessen godsdienst werkten we deze week rond Bartimeüs, een blinde man. Hij was erg eenzaam en dat deed hem veel verdriet. Gelukkig kwam Jezus op een dag langs en kon die hem weer genezen.
Aan de hand van een aantal spelletjes mochten we zelf ervaren hoe het is om blind te zijn... Niet fijn hoor!

Zo gezegd!
Het thema "Zo gezegd" werd alweer afgerond. We kennen nu de verschillende soorten taal en kunnen hierbij voorbeelden geven. Volgende week dinsdag staat er een toets op de planning... Benieuwd of we alles onthouden hebben!

De maanden van het jaar
Tijdens de rekenles leerden we de maanden van het jaar. Niet zo eenvoudig. Via een truckje met onze vuist konden we zien hoeveel dagen elke maand heeft. Ken jij dit nog? We moesten enkel opletten voor de maand februari, die doet speciaal.

Bewerkingen tot 100
Er kwamen heel wat verschillende bewerkingen aan bod bij rekenen. Op het blauwe blad in de huiswerkmap kan je zien welke bewerkingen we al geleerd hebben. Op de achterkant staan de tussenstappen die we eventueel gebruiken in de klas. Wie thuis wil oefenen, kan steeds oefenbladen uit de klas meenemen.

Oefenmoment controledictee!
Woensdag was het wel een leuke dag. Na de rekenles mochten we namelijk in groepjes alle woordpakketten oefenen die we tot nu toe geleerd hebben. Dat deden we aan de hand van enkele leuke spelletjes. Zo was er een memory, speelden we scrabble, waren er enkele woordzoekers, mochten we 'galgje' spelen,... Dat was leuk maar vooral erg leerrijk!

Toetsen in de taalles!
Deze week deden we weer heel wat toetsen in de taalles. We deden een toets taalbeschouwing, maakten de start van een grote toets begrijpend lezen en op vrijdag was er natuurlijk voor de tweede keer een groot controledictee. Natuurlijk zijn we nu allemaal erg benieuwd naar onze resultaten! Maandag krijgen jullie deze toets mee naar huis... Spannend!

Fietsvaardigheid!
Goed kunnen fietsen is erg belangrijk. Zo kunnen we ons goed en veilig verplaatsen in het verkeer. Daarom organiseren we sinds dit schooljaar lessen 'fietsvaardigheid'. Deze week was het eindelijk de beurt aan het tweede leerjaar. Meester Sander had een heel parcours voor ons gemaakt. Sommige dingen waren stiekem toch nog wel een beetje moeilijk. Gelukkig mogen we dit jaar nog eens komen oefenen!

De maaltafel van 4
Een week later dan gepland hebben we tijdens de rekenles de maaltafel van 4 geleerd. Elke keer starten we met het bekijken van deze maaltafel. We zien dan weer dat we steeds een herhaalde optelling veranderen in een maaltafel: 4 + 4 + 4 --> 3 x 4 . Wie thuis extra wil oefenen, kan steeds oefenbladen meenemen.

De donkere werkwinkel
Bij deze donkere tijd van het jaar hoort natuurlijk een 'donkere' werkwinkel. Heel wat opdrachtjes over licht en donker, heksen en schimmen stonden voor ons klaar. Dat was wel een beetje griezelig hoor! Het voorblad van de werkwinkel is ook deze keer weer een beetje veranderd. Zo gaan we telkens een stapje verder richting het derde leerjaar... Ook volgende week werken we nog verder aan deze werkwinkel.

Een boom in de winter!
Het is winter. De bomen hebben al lang geen blaadjes meer en daar hoort een nieuwe tekening bij. Deze keer gingen we aan de slag met een zwart papier en een wit kleurpotloodje. Er werden heel wat verschillende bomen gecreëerd in ons tweede leerjaar... Mooi hoor!

En volgende week?
Op dinsdag starten we met bingo tijdens de rekenles, dit doen we om de getallen tot 100 vlot te leren lezen en schrijven. Dinsdag is er dan de geplande toets voor het W.O.-thema: 'zo gezegd'. In de taalles werken we verder aan de summatieve toets begrijpend lezen en staat er weer een nieuw woordpakket op de planning. Ook starten we met een nieuw thema: "Top secret". Donderdag stappen we opnieuw naar de bib. Vrijdag openen we de tweedehandswinkel in het tweede leerjaar. We starten dan immers met ons nieuwe W.O.-thema: "Gestrikt". Die dag mag je de kleren meegeven.

Wij wensen jullie een heel fijn weekend!


FOTO VAN DE WEEK
Wat had Aiden veel zin in zijn taakje voor deze week! Een hele week was hij een trotse fotograaf. Als foto van de week koos hij voor deze foto van vier vrienden die een leuk stripboek aan het lezen zijn. Goed gedaan, Aiden!


LIEDJE VAN DE WEEK






Geen opmerkingen:

Een reactie posten