18 december 2014

nieuwjaarsbrieven
Deze week werkten we onze nieuwjaarsbrieven verder af. We oefenden hem ook helemaal in. Weet jij nog hoe je moet beginnen? En wat je op het einde zeker niet mag vergeten?
Mocht de CD het niet doen, hier vind je het liedje ook nog eens.
... en wil je thuis nog eens oefenen? Hieronder vind je een filmpje. Maar let op! Alleen leerlingen toegelaten!



blokkenbouwsels en bundelen in de rekenles
In de rekenles had de meester op maandag zijn houten blokken bij. Niet om mee te spelen deze keer, maar wel om bouwsels mee te maken. We zochten dan de juiste plattegrond. Nadien moesten we zelf ook bouwen. Soms zie je op de tekening de blok niet, maar moet je hem wel zetten. Vreemd hé!
Verder hadden we het ook over patronen. Die moesten we verder afwerken. Bijvoorbeeld: groen, geel, blauw, groen, geel, ...
Ten slotte hebben we onze papieren en onze toetsen van heel het eerste trimester gebundeld. Dat was heel wat werk!

Op naar het zwembad!
Zoals elke dinsdag namen we ook deze week de bus naar het zwembad. Indien u vragen, ... heeft over het zwemmen, gelieve deze dan op een apart briefje te noteren zodat we dit kunnen meenemen naar het zwembad.
Belangrijk om te weten voor de zwemlessen na de vakantie is dat we dan met de tweede beurt gaan zwemmen: Vertrekken doen we ongeveer rond 11.30u en terug zijn we rond 13.30u. Boterhammen niet vergeten dus!

Ziek...
Er waren de laatste dagen heel wat leerlingen ziek. Ook juf Marianne en juf Eline moesten helaas enkele dagen thuis blijven. Hopelijk voelt iedereen zich snel terug beter en kunnen we na vakantie weer met iedereen starten!
Alvast veel beterschap voor iedereen!

kerstfeestje!
In de klas hielden we ons eigenste grootse kerstfeestje! Iedereen had goed zijn best gedaan om iets leuks te maken thuis. Sommigen hadden iets gebakken, anderen maakten iets leuks met strijkparels. Via een soort stoelendansspel kwam elk cadeautje bij iemand terecht. En wat jij blij?

wie is er jarig?
Op woensdag konden we onze meester feliciteren met zijn verjaardag! De leerlingen hadden stiekem leuke kerstbolletjes geknutseld. Dat was erg fijn! Het feestje hielden we op vrijdagnamiddag met een leuke film 'Frozen'. Daarbij aten we natuurlijk ook iets lekkers! Wat een leuke dag!


En na de vakantie?
... vliegen we er uiteraard terug in! We starten op maandag weer met turnen. Vergeet je turnzak dus zeker niet. Verder starten we ook met een nieuw W.O.-thema: 'Zo gezegd'. Op dinsdag gaan we zoals altijd zwemmen (maar dus wat later dan de voorbije weken) en vrijdag nemen we bus met de hele school naar de schaatsbaan. Handschoenen, sjaal en muts leg je dus best niet te ver weg!

Geniet van de vakantie!
Fijne feestdagen en een geweldig 2015!
juf Hanne, juf Marianne, juf Eline en meester Glenn


FOTO VAN DE WEEK
Omdat het de laatste week voor de vakantie was, waren er wel 2 fotografen: Siebe Krols en Akke.
Akke koos voor deze leuke foto van Lisse en Siebe vond het vieren van de jarige Mare wel erg fijn. Goed gedaan heren!


LIED VAN DE WEEK

Het liedje van Siebe Krols:


... en het liedje van Akke:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten