12 december 2014

... is de Sint geweest?
Maandagochtend moesten onze meester en juf echt wel even tijd maken voor een vertelmoment. Iedereen was namelijk in de wolken omdat Sinterklaas was langs geweest. Iedereen mocht vertellen over de vele cadeautjes. Dat was leuk!

Hoofdletter B
In de taalles leerden we (zoals altijd) op maandag een nieuwe hoofdletter. Deze week hadden er heel wat kindjes geluk: Brecht de Bie, Ward Brosens, Yuna Brosens, Robbe (want de naam van zijn papa is Bart),... Je kan het al raden, we leerden de hoofdletter B. Gelukkig was die niet zo heel moeilijk. We kenden namelijk de hoofdletter P al. De B is bijna dezelfde (alleen heeft die niet alleen een kleine, maar ook een dikke buik!).

Nieuwjaarsbrieven
Maandag gingen we echt aan de slag met het maken van onze nieuwjaarsbrieven. Wat was dat vermoeiend... En wat deden onze handen pijn van het vele schrijven... Of is dit allemaal maar om jullie te foppen? Tja, we gaan het nog niet verklappen... Nog even geduld dus!

Toetsen in de taalles
In de taalles werkten we deze week ons thema "Sint is slechtgezind" verder af. Natuurlijk was het daarna weer tijd voor enkele toetsen. Ook was er op vrijdag opnieuw een dictee. Benieuwd naar het resultaat? Dat krijgen jullie maandag!

Thema (T)huis
In de lessen wereldoriëntatie werkten we nog verder aan dit thema. De bijhorende toets werd ook afgenomen. Deze keer was het niet de bedoeling om thuis te studeren, wel deden we een vaardigheidstoets waarbij de leerstof gebruikt moest worden. Zo moesten we een huis tekenen met volgende kenmerken: open bebouwing, één verdieping, vier ramen en één deur.

maaltafel van 5
Voor de derde keer dit schooljaar leerden we een maaltafel. Deze keer was het de beurt aan de maaltafel van 5. Wat gemakkelijk is aan deze maaltafel is dat de uitkomst altijd eindigt op een 0 of op een 5.

Atelier
Op vrijdag mochten we weer heel wat mamam's, papa's, oma's en opa's verwelkomen in de klassen van het eerste en tweede leerjaar. Het was namelijk tijd voor het tweede deel van het kerstatelier. Er werd hard geknutseld en gewerkt om de werkjes op tijd klaar te krijgen voor de kerstmarkt. De resultaten mogen weer echt gezien worden.

KERSTMARKT!
Vrijdagavond was het dan zover... Onze 2-jaarlijkse kerstmarkt! Hier konden we onze werkjes (en ook die van andere klassen) kopen, was er aangename muziek, lekkere hapjes en drankjes. Hopelijk hebben jullie er allemaal van genoten!

... en volgende week?
Is het alweer de laatste week voor de kerstvakantie. Een heel leuke week ook, want we vieren wel twee keer feest! Woensdag is namelijk meester Glenn jarig. Op vrijdag houden we een gezellig kerstfeestje. Die dag krijgen we ook opnieuw een rapport mee naar huis.
Donderdag staat een bezoek aan de bibliotheek op de planning en brengen we een bezoek aan de kerk met de hele school voor de kerstviering.

Wij wensen jullie een warm, winters weekend!
Tot volgende week!


FOTO VAN DE WEEK
Deze week was het de beurt aan Arne om de mooiste foto's te nemen in het tweede leerjaar. Hij nam heel wat foto's en koos uiteindelijk voor deze leuke foto van Hocus Lotus. Goed gedaan, Arne!


LIEDJE VAN DE WEEK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten