7 november 2014

Genoten van de vakantie? Klaar om er weer in te vliegen?
Hier gaan we dan!


Maandag
Omdat meester Glenn nog op het vliegtuig richting België zat, kwam juf Veronica ons vandaag een handje helpen. Dat was wel leuk!
In de taalles leerden we een nieuwe hoofdletter: de O. Dat was deze keer echt niet moeilijk! De hoofdletter O is namelijk dezelfde letter als de kleine letter o... Alleen heel wat groter! Ook werden de leeskaarten weer nagekeken. Wat hebben we goed gelezen! Ook tijdens de vakantie deden jullie flink je best... Dat is SUPERKNAP!!!
Tijdens de les W.O. mochten we ons eigen droomhuis tekenen. Misschien heeft jouw huis wel 15 slaapkamers? Of een supergroot zwembad? Misschien is er zelfs een voetbalveld op het dak of kan je paardrijden in de kelder? Wat was dat leuk! Nu hopen dat we onze dromen ooit waar kunnen maken...
We bekeken de foto's van de reis van meester Glenn, juf Greet, juf Noor en juf Nicole. Wat waren er grappige foto's bij! En wat heeft meester Glenn daar veel gedaan. Echt de moeite waard!
We werkten ook verder aan de "herfstwerkwinkel" waar we voor de vakantie al meer gestart waren. De meeste kindjes hebben het systeem nu wel door. Dat is fijn! We hebben goed gewerkt!

Dinsdag
Welkom terug, meester Glenn!
Met een rugzak vol ervaringen en avonturen kwam meester Glenn terug op school aan. Wat had hij veel te vertellen!
Omdat juf Hanne vandaag naar een begrafenis moest, kwam juf Veronica opnieuw een handje toesteken in onze klassen.
Tijdens de rekenles zijn we eindelijk gestart met de maaltafels. Waauw! Er stonden heel wat treintjes op het bord die ons heel wat leerden over maal. Ook leerden we het maalteken. Dat lijkt het erg hard op het plusteken. Wie gaat zich nog eens vergissen?
In de taalles leerden we vandaag de hoofdletter A en Q.
Na de speeltijd namen we de bus naar Zundert om opnieuw te gaan zwemmen. Dat deed deugd!

Woensdag
Een nieuw woordpakket in de taalles! Dit zijn meteen ook de laatste nieuwe woorden die we leren voor het eerste controledictee. Dat staat volgende week vrijdag op de planning. Oefenen is nu dus echt de boodschap! Deze grote toets is namelijk héél belangrijk!

Donderdag
Een gewone donderdag: langer rekenen en taal, een beetje W.O. en ons wekelijks uurtje muzische bij juf Lut in de kleuterschool. Daar haalden we onze blokfluiten nog eens boven. Dat was tof!
Tijdens de les W.O. gingen we een kijkje nemen in de Markwijk. Daar mochten we een huis uitzoeken en bespreken.

Vrijdag
Vandaag stond de maaltafel van 2 op het programma. Een gemakkelijke maaltafel die we snel kenden. Vanaf nu doen we elke week op vrijdag een maaltafeltoets. Op de toets worden 10 tafels door elkaar getoetst. Een brief werd vandaag meegegeven met heel wat info!
Vandaag knutselden we ook een herfstboom. Met onze hand en bruin papier maakten we de stam van de boom. Heel wat blaadjes lagen op de grond. Dat is buiten ook zo.

En nu... genieten van een extra lang weekend!
We zien elkaar terug op woensdag 12 november! Op donderdag stappen we weer naar de bib. Vrijdag is het dan de beurt aan onze eerste maaltafeltoets en staat ook het eerste grote controledictee op de planning. Ben jij er al klaar voor?

FOTO VAN DE WEEK
Robbe en Wout waren de 2 fotografen die na de vakantie in actie mochten schieten! Ze namen heel wat leuke foto's, maar deze 2 vonden zij zelf de leukste. Goed gedaan, heren!

Hier is de foto van Robbe...

En dit is de foto van Wout!

LIEDJE VAN DE WEEK

liedje van Wout:


liedje van Robbe:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten