14 november 2014

Een korte week!
Op maandag en dinsdag moesten we niet naar school komen! Joepie, dat was tof! Twee dagen extra lang uitslapen, spelen en leuke dingen doen. We hebben ervan genoten!

Oefenmoment in de taalles!
Op woensdag werkten we in de taalles in groepjes. Zo oefenden we extra op alle woordpakketten die we tot nu toe geleerd hebben. Dat was heel nuttig, want vrijdag stond het eerste grote controledictee op de planning.
Terwijl kwamen we bij de juf voor onze eerste toets spreken. Eigenlijk was de toets een soort spelletje. De juf gaf ons namelijk een aantal prentjes. Aan de hand van ja-/nee-vragen moesten wij ontdekken welk prentje de juf in haar hoofd had. Dat was niet zo heel gemakkelijk. Toch deden de meeste kindjes dit heel erg goed!

Toetsen in de taalles!
Nu ons derde thema helemaal klaar is, stonden er weer wat toetsen op de planning. En dus moesten we weer heel goed nadenken en ons best doen. We deden een toets spreken, begrijpend lezen en taalbeschouwing. En natuurlijk was er ook het controledictee op vrijdag. ZO SPANNEND!!!! Zelfs onze juffen waren een beetje zenuwachtig! Maandag weten we de resultaten... Nog even afwachten dus!

Onze eerste maaltafeltoets
Jaja, vrijdag deden we onze allereerste maaltafeltoets voor echt. Donderdag hadden we nog even een proeftoets gedaan zodat iedereen goed wist wat hij/zij kon verwachten. Vanaf nu is het elke vrijdag toets. De maaltafels goed blijven oefenen is aan te raden!

Naar de bib!
Op donderdag stapten we met heel het tweede naar de bib. Dat deden we omdat juf Lut op donderdag ziek was. We konden weer heel wat nieuwe boeken kiezen. Het volgende bibbezoek staat gepland op 18 december.

Op naar de 100!
In de rekenles staat er vanaf nu heel wat nieuwe leerstof op het programma! Zo zijn we reeds gestart met de maaltafels en leerden we deze week ook tellen tot 100. We moeten vanaf nu ook 2 nieuwe begrippen onthouden: tientallen en eenheden. Tientallen zijn altijd groen en hebben altijd 10 blokjes. Eenheden zijn steeds geel en zijn maar helemaal alleen. De getalbeelden die we in het eerste leerjaar hebben geleerd worden geleidelijk aan vervangen door deze tientallen en eenheden.
We zagen ook dat ons twintigveld wat verdikt was. Nu waren er wel 100 vakjes!

We knutselen een potlood!
Volgende week zondag is het zover! Dan vieren we de naamopgave van onze eerste communie. Die dag schrijven we onze naam op en bevestigen dat we onze communie gaan doen. Daarom gingen we deze week alvast aan de slag en knutselden we een mooi potlood waarmee we onze naam zullen schrijven. We mochten lekker ploeteren met behangerslijm en toiletpapier. Dat was TOF! Volgende week nemen we onze verf en penselen uit de kast en gaan we onze potloden versieren...

... en volgende week?
Volgende week is het weer een normale week. In de taalles leren we woordpakket 8 en starten we ook met thema 4: "Sint is slechtgezind!".

FOTO VAN DE WEEK
Hannes was deze week fotograaf van dienst. Hij nam, ook al had hij maar 3 dagen, ontzettend veel leuke foto's! Kiezen was daarom niet zo gemakkelijk. Uiteindelijk vond hij deze de leukste. Goed gedaan, Hannes!


LIEDJE VAN DE WEEK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten