24 oktober 2014

De hoofdletter H
Deze week stond de H van Hannes op de planning. En dat was niet zo gemakkelijk! De H is namelijk misschien wel de moeilijkste hoofdletter die we dit schooljaar zullen leren. Gelukkig hebben we nog veel tijd om te oefenen!

De maanden van het jaar
Tijdens de rekenles oefenden we deze week al eens de maanden van het jaar. Welke maand komt er eerst en welke is de laatste maand van het jaar?
We leerden ook een slim trucje om te kunnen onthouden hoeveel dagen er in elke maand zijn. Ken jij het nog?
We zullen de maanden nog vaak herhalen in de rekenles. Dit moet zeker nog niet gekend zijn voor de volgende rekentoetsen.

Toets W.O.
Op maandag deden we een toets van ons eerste thema 'Schitterend'. Deze toets bestond uit twee delen. Er werd namelijk niet alleen kennis getest, maar ook vaardigheden. Is het jou gelukt om juiste houding aan te nemen? Iedereen tevreden met het resultaat?

Thema 'Thuis'
Tijd voor een nieuw thema tijdens de lessen wereldoriëntatie. Deze week bekeken we al verschillende soorten huizen en gevels. We leerden ook werken met een plattegrond. Dat was niet zo gemakkelijk!

Woordpakket 6
Het zesde woordpakket was geen makkie! We leerden namelijk dat wanneer we een lange a, u of o op het einde van het woord horen, we toch maar 1 lettertje moeten schrijven. Bij de ee is dat dan weer niet zo, dan mogen we wel 2 lettertjes schrijven. Verwarrend hoor! We hebben hard geoefend in de klas en ook na de vakantie zullen we dit zeker nog doen. Toch deden we al een dicteetje op vrijdag. Benieuwd of je dat goed gedaan hebt? Het resultaat krijg je na de vakantie!

Meester Glenn naar Ecuador
Meester Glenn en juf Greet van het zesde leerjaar vertrokken woensdag richting het verre Ecuador. Zoals jullie weten heeft onze school een scholenband met een schooltje daar. Al de avonturen van meester Glenn kan je volgen via de website van de school. Ook in de klas bekeken we de verhalen en foto's. Dat was leuk! We kijken al uit naar de terugkomst van meester Glenn en de vele verhalen!

Naar Ecuador met Lou & Lena!
Natuurlijk werkten we ook in de klas rond Ecuador. Lou en Lena namen ons mee naar hun verschillende vrienden in dit land en zo maakten we kennis met heel wat verschillende dingen: het landschap, het eten, de kleding, de huizen,... Wist je dat Yolanda altijd samen met haar twee zussen in één bed slaapt? Dat rijkdom ook in je hart zit? En dat Manuel in een huis van bamboe woont? We leerden ook wat bij over kinderrechten. Elk kind heeft namelijk recht op onderwijs, voeding, onderdak, gezondheidszorg,... Hier zullen we de komende maanden nog veel meer over horen. Na de vakantie luisteren we ook nog naar het verhaal van Dayana. Zij woont aan de kust in Ecuador. Benieuwd wat zij ons nog te vertellen heeft.


Allerheiligen en Allerzielen
Tijdens de vakantie is het Allerheiligen. We herdenken dan de mensen die gestorven zijn. Tijdens de lessen godsdienst stonden we hier ook bij stil. Wie heb jij verloren? Wat doet dat met je? We bekeken ook foto's van plaatsen en momenten die te maken hebben met verlies. Wat betekenen deze voor jou?

Rapporten!
Dat was spannend! Vrijdag kregen we voor de eerste keer dit schooljaar een rapport mee naar huis. Onze mama's en papa's krijgen hier een overzichtje van al onze toetsen en lezen ook een beetje over hoe we het doen in de klas. Hopelijk is iedereen tevreden met het resultaat. De meester en juffen vinden alvast dat iedereen TOP gewerkt heeft!

En nu... VAKANTIE!
Na twee maanden hard werken mogen we nu genieten van een weekje vakantie. Geniet ervan! Jullie hebben het verdiend! We zien elkaar terug op 3 november!

... en na de vakantie?
Meester Glenn neemt maandag pas het vliegtuig terug richting België. We zien hem dus terug op dinsdag. Ondertussen komt juf Veronica een handje helpen in klas 2a. In de lessen W.O. werken we verder aan het thema 'Thuis' en mogen we ons eigen droomhuis ontwerpen. In de taalles leren we woordpakket 7. Dit is het laatste woordpakket voor het controledictee.

FOTO VAN DE WEEK
Voor en na een vakantie zullen er altijd 2 fotografen zijn. Voor de herfstvakantie waren dat Floor en Elke. Allebei namen ze heel wat foto's! Als foto van de week kozen ze voor een foto van elkaar. Floor koos dus voor een foto van Elke. Elke koos voor een foto van Floor. Goed gedaan allebei!




LIEDJE VAN DE WEEK
2 fotografen, wil ook zeggen 2 liedjes.
Dit is het liedje van Floor...



... en dit liedje had Elke gekozen!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten