28 november 2014

ANTI-PESTWEEK
Heel deze week stond in het teken van pesten. Of beter gezegd niet pesten... Want pesten is niet oké!

Maandag
Wat is het verschil tussen pesten en plagen? Werd jij ooit al eens geplaagd? Of werd je misschien al eens gepest? Wat kan je dan doen?
Vandaag deden we ook samen met de hele school de move tegen pesten. Dat is een dansje waarmee we willen zeggen dat we niemand uitsluiten!
Het clipje kan je hier nog eens bekijken...



Dinsdag
Vandaag stond een stellingenspel rond pesten en plagen op de planning. Dat was toch niet zo heel gemakkelijk!
Ook kregen we vandaag een heel speciaal huiswerk. We moesten namelijk een vriendschapskaart maken voor een klasgenootje. Dat was stiekem wel heel erg fijn!

Woensdag
Wat was het tof om al die mooie vrienschapskaarten te bekijken! Er werden hele mooie dingen gemaakt en leuke complimentjes gegeven...

Donderdag
Vandaag knutselden we ook een mooie bloem voor het nieuwe klasgenootje in 2b. Maandag komt er namelijk een kindje bij in ons tweede leerjaar. Haar naam is Görkem en we kijken er naar uit om haar te ontmoeten. We maakten ook allemaal een mooie tekening voor haar... Het is natuurlijk heel fijn om een leuke verwelkoming te krijgen!

Vrijdag
Vandaag bekeken we een film over pesten: "De klokkenluider van de Notre Dame". In de namiddag stond het eerste deel van het kerstatelier op de planning. Samen met de jongens en meisjes van het eerste leerjaar zijn we begonnen aan het maken van prachtige knutselwerkjes die nadien verkocht zullen worden op de kerstmarkt van onze school... We zijn super-benieuwd naar het resultaat!

En volgende week?
Op woensdag houden de meesters en juffen een studiedag. Die dag hebben wij dus lekker vakantie. Op donderdag krijgen we op onze school bezoek van de Sint en op vrijdag gaan we, samen met het eerste leerjaar, naar een toneelstuk kijken in Antwerpen. Spannend!
Ondertussen werken we in de taalles nog verder aan het thema "Sint is slechtgezind!". Omdat we het al druk genoeg hebben deze week leren we voor een keertje geen nieuw woordpakket. Even rust dus...

FOTO VAN DE WEEK
Tijdens deze anti-pest-week was het de beurt aan Stan Aerts om heel wat leuke foto's te nemen. Uiteindelijk koos hij voor deze grappige en leuke foto van Toon. Goed gedaan, Stan!



LIED VAN DE WEEK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten