5 december 2014

Welkom Görkum!
Op maandag stond er bij juf Eline een leerling meer in de rij. Görkem is vorig weekend verhuisd en daarom komt ze vanaf nu bij ons naar school! Kei-tof! Om haar welkom te heten, knutselden we vorige week een grote bloem en een maakten we ook allemaal een tekening. Dat vond ze erg fijn!

De centimeter
De meter kenden we ondertussen al een tijdje, daarom had onze meester de centimeter bij. 100 centimeter is gelijk aan 1 meter. En wisten jullie dat je centimeter ook als cm kan schrijven? Je moet wel goed opletten dat je steeds bij de 0 begint te kijken. En bij het tekenen moet je lijn echt recht zijn. Moeilijk hoor!

Sint is slechtgezind!
In de taalles werkten we verder aan dit thema rond Sinterklaas. Zo schreven we een brief naar Sinterklaas en leerden we ook wat over het alfabet. Volgende week werken we hier nog aan verder en staan er ook weer enkele toetsjes op het programma... Spannend!

Langzame piet en vlugge Piet
Omdat donderdag de Sint naar onze school kwam, leerden we in de klas een leuk liedje over 2 Zwarte Pieten. Eén Zwarte Piet die snel werkte en heel veel voor Sinterklaas deed en één Zwarte Piet die heel moe was en eigenlijk niet zo graag werkte. Je kan het liedje hier nog eens beluisteren en meezingen.

Naar het zwembad!
Zoals elke dinsdag namen we ook deze week de bus naar het zwembad. Samen met juf Hanne en de mama van Hannes konden we weer een hele tijd zwemmen. Heb je vragen over het zwemmen? Schrijf ze dan even op een briefje, zo kunnen wij het briefje doorgeven...

Een dagje vakantie!
Woensdag moesten onze meester en juffen wel naar school, maar wij mochten gelukkig lekker lang uitslapen want wij hadden een dagje vakantie. In de lagere school werkten de juffen en meesters ondertussen het project rond kinderrechten verder uit. Binnenkort meer daarover!

Dag Sinterklaas!
Donderdag was echt de leukste dag van de week! 's Morgens gingen we luisteren naar de Sint op de kleuterschool. Daar vertelde hij dat een Zwarte Piet met de mobilhome naar Spanje was vertrokken om het grote boek te gaan halen. Net op tijd kwam de mobilhome aangereden. Gelukkig heeft de Sint zijn grote boek terug zodat hij toch weet wat iedereen graag zou hebben als cadeautje.

Naar het toneel
Op vrijdagochtend namen we samen met het eerste leerjaar de bus naar Antwerpen om er te gaan kijken naar de leuke toneelvoorstelling van 'De witte zwarte piet'. Toen we binnenkwamen zagen we een verdrietige piet die niet door de schoorsteen durfde. Daarom zag hij nog helemaal wit. Hij had ook veel last van hoogtevrees. Gelukkig konden we hem helpen en merkten we dat iedereen anders is. Gelukkig maar, want anders zou iedereen hetzelfde zijn.

Lichtjesdag
Op zondag 14 december is het wereldlichtjesdag. Op die dag herdenken we alle kinderen in de wereld die gestorven zijn. Om dit extra in de kijker te zetten, knutselden we in de klas leuke theelichtjes.

Gezocht:
De derde kleuterklas is op zoek naar reservekledij (maat 116-128) voor in de klas. Voornamelijk broeken, broekkousen, en kousen zijn heel erg welkom. Wie dit huis heeft, mag dit steeds meebrengen naar school.

En volgende week?
... zullen we vooral werken rond de nieuwjaarsbrieven. Deze gaan we inoefenen en ook maken. Maar hoe we dat gaan doen blijft voorlopig nog een geheimpje. Vrijdag leren we de maaltafel van 5 en is het natuurlijk weer maaltafeltoets. Verder zullen we werken aan ons atelier want 's avonds is iedereen welkom op de kerstmarkt in de kleuterschool.

FOTO VAN DE WEEK
Deze week mocht Yuna heel de week leuke foto's nemen. Als foto van de week koos ze voor deze foto van haar leuke klasgenootjes. Wat een grappige foto', Yuna! Je hebt het goed gedaan!


LIED VAN DE WEEK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten