21 november 2014

Een 24 uur klok
De meester had een verrassing voor heel wat leerlingen. Hij zou ze de volgende dag om 8.00u komen ophalen. Maar was dat nu 's morgens of 's avonds? Om dat probleem te verhelpen leerden we de 24 uur klok. Zo weten we nu dat 8.00u 's morgens is en 20.00u 's avonds is.

De hoofdletter G
In de taalles stond ook deze week weer een nieuwe hoofdletter op de planning. Volgens onze meester was dat de mooiste hoofdletter van allemaal... Zou dat misschien kunnen omdat zijn naam begint met de letter G?

Tientallen en eenheden
In de rekenles leerden we ook het verschil tussen tientallen en eenheden. Tientallen zijn altijd groen en eenheden zijn altijd geel.
We bekeken heel wat tientallen en eenheden en leerden zo ook tellen tot 100.

De maaltafel van 10
Nadat we vorige keer de maaltafel van 2 al hadden geleerd, was het nu de beurt aan de maaltafel van 10. Ook deze was nog best gemakkelijk! We blijven elke vrijdag een maaltafeltoets doen. Meer info hierover vind je in de brief in de rode map.

Ei of ij?
Op woensdag leerden we woordpakket 8. Wat kennen we al veel woordjes! Deze week waren het allemaal woordjes met ei of ij. Het ei-lied en het ei-verhaal moeten ons helpen om alles wat vanbuiten te leren, maar toch is dat wel een beetje moeilijk hoor. Er zijn jammer genoeg geen regeltjes om ons te helpen... Oefenen, oefenen, oefenen dus!

Een kleurpotloodje knutselen
Vorige week vrijdag maakten we met behangerslijm en toiletpapier al een heel groot potlood. Deze week hebben we ons potlood helemaal beschilderd. Zo zagen alle potloden er verschillend uit. Deze potloden hebben we zondag nodig in de naamopgaveviering.

Herfst in het bos
Dat het herfst is, dat hadden we al lang gezien. Maar hoe zit dat nu eigenlijk voor de dieren? Dinsdag leerden we een gedicht waarbij er heel wat dieren aan de beurt kwamen. Welk dier was het slimst?

Dag Sinterklaas!
Onze vorige werkwinkel werd helemaal afgemaakt, dus konden we beginnen met een nieuwe: "De Sintwerkwinkel". Allemaal leuke taken rond Sinterklaas en Zwarte Piet. Stilaan verandert onze werkwinkel een beetje. We begonnen met hetzelfde voorblad van de werkwinkel als uit het eerste leerjaar, maar dit voorblad is vanaf het derde leerjaar helemaal anders. Hier proberen we naartoe te werken...

Zondag = viering naamopgave
Zondag worden de leerlingen die hun eerste communie doen, verwacht in de kerk. De leerlingen die een tekstje moeten lezen, hebben dit meegekregen om thuis te oefenen.
In de klas leerden we al 2 liedjes. We knutselden ook een potlood. De meester en juf brengen dit potlood mee naar de kerk.
De blauwe bewaardoos moet je wel meebrengen. Niet vergeten dus!

... en volgende week?
Heel de volgende week staat in het teken van 'anti-pesten' want in onze school houden we de ANTI-PESTWEEK.
Op vrijdag starten we met het kerstatelier. Onze juffen en meester zetten op maandag, dinsdag en donderdag wat stoeltjes klaar voor onze mama's en papa's voor het oudercontact.

FOTO VAN DE WEEK
Mare was deze week de gelukkige om een heel de week leuke foto's te nemen. Ze koos voor deze wel heel speciale foto van juf Vera en juf May. Juf Vera zorgt er voor dat onze klassen proper zijn, juf May helpt de kindjes bij de Bezige Bij. Knappe foto hoor, Mare!


LIEDJE VAN DE WEEK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten