2 oktober 2014

Week van de fairtrade
Het is week van de fairtrade en dat mag geweten zijn! Fairtrade betekent "eerlijke handel", eerlijk kopen en verkopen dus. Elke dag presenteerde een leerjaar een bepaald product uit de wereldwinkel. Wij deden dit op maandag. We speelden een toneeltje en deden enkele dansjes om ons product, cacao, te presenteren. Later mochten we ook dit heerlijk product proeven. We maakten er namelijk lekkere chocomelk mee. Mmmmmmmhhhh!

Zoveel filmpjes op YouTube!
Tijdens de computerles deze week maakten we kennis met een heel populaire website: youtube. Daar kan je echt wel veel leuke filmpjes vinden! Volgende week werken we hier aan verder en staan er nog meer filmpjes op ons te wachten.

Woordpakket 4
Het worden er steeds meer! Deze week lag namelijk het vierde woordpakket voor ons klaar. Omdat het deze week geen school was op vrijdag, konden we ook geen dictee doen. Daarom doen we volgende week vrijdag pas toets van deze nieuwe woordjes. Goed oefenen dus!

Gelukkige verjaardag, juf Marianne!
Zaterdag is juf Marianne jarig. Dat mochten we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Op donderdag vierden we dan ook feest in het tweede leerjaar. De klassen waren versierd, tekeningen werden bovengehaald en we hadden ook een leuk cadeautje voor haar. Ook juf Marianne had iets leuks voor ons in petto. Zo mochten we film kijken, lekker in de zandbak spelen of knutselen. Dat was echt TOF!

De liter
Nadat we tijdens de rekenles de meter en de kilogram al hadden bekeken, was het deze week de beurt aan de liter. Er stonden heel wat flesjes en potjes klaar om te kijken of er meer, minder of precies 1 liter in past. Soms was het wel spannend maar uiteindelijk zagen we dat in een fles melk en een fles fruitsap precies 1 liter past.

Een dagje vrij op vrijdag!
Wat hadden we geluk! Op vrijdag mochten we namelijk lekker uitslapen en een hele dag spelen. Die dag moesten onze meester en juffen namelijk opnieuw even op de schoolbanken zitten. Ze leerden heel wat bij over kinderrechten. Ook werden de nieuwe rapporten onder de loep genomen. Binnenkort kunnen we het resultaat bewonderen.

...en volgende week?
Starten we de week opnieuw met een vrije dag. Deze keer mogen ook onze meester en juffen thuis blijven. Verder komen de rekentoetsen steeds dichterbij. Donderdag nemen we de bus naar het Mega-Spelenpaleis. Hierdoor wordt het bibbezoek verzet naar donderdag 16 oktober. De bib is hier van op de hoogte, dus onze boeken worden automatisch tot die dag verlengd.

FOTO VAN DE WEEK
Axl was deze week de man met het fototoestel. Als foto van de week koos hij voor dit exemplaar, omdat het zo grappig is. Wat heb je dat goed gedaan, Axl!


LIED VAN DE WEEK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten