26 september 2014

De hoofdletter F
Fleur en Floor hadden deze week echt wel geluk. We leerden namelijk de hoofdletter waarmee hun naam geschreven moet worden: de F. Eigenlijk was die ook helemaal niet moeilijk. Ze lijkt namelijk heel erg op de hoofdletter I die we vorige week geleerd hebben. Fleur had zelfs extra geluk, want ook haar achternaam begint met de letter F: Frèrejean. Vanaf nu schrijven we alle namen die beginnen met de letters I en F met een hoofdletter. Niet vergeten hoor!

De kilogram
Tijdens de rekenles probeerden we te schatten of iets lichter of zwaarder was dan 1 kilogram. We zagen ook dat in een pak bloem of een pak suiker precies 1 kilogram zit. Dat kan je ook zien op de verpakking.
We gingen ook zelf eens op de weegschaal staan om te kijken hoeveel kilogram we zelf wegen.

Toets taalbeschouwing!
Vorige week werkten we ons eerste thema af. We deden toen ook al enkele toetsen. Deze week was het nog tijd voor een toets taalbeschouwing. Gelukkig was die niet zo heel erg moeilijk!

De brug over de 10
Net zoals in het eerste leerjaar gebruiken we ook telkens een pakje waar precies 1O in zit om de brug over de 10 te maken. We herhaalden de plus- en de minbrug. Op de achterkant van het blad van bewerkingen in de map kan je zien hoe we de oefeningen precies oplossen.

Woordpakket 3
We kunnen nu al heel wat nieuwe woordjes schrijven. Deze week leerden we allemaal woordjes met deze kopjes: -vl, -tr, -sl, -gr, -kr, -kl, -gl, -dr en -dw. Op vrijdag deden we opnieuw een dictee van deze nieuwe woordjes. Stilletjes aan begint het toch wat moeilijker te worden. Er komen namelijk steeds meer woordjes bij. Blijf dus heel goed oefenen!

Een nieuw thema in de taalles!
"Ik voel me... COOL!" is de naam van ons nieuwe thema. En natuurlijk staan ons weer heel wat leuke activiteiten en verhalen te wachten. We gingen van start met het verhaal van de ridder die bang was in het donker. Wat hebben we genoten van dit verhaal. Daarna gingen we aan de slag met schilderijen die we zelf mochten uitbeelden: tableau vivant. Dat was echt tof!

Bingelhuiswerk!
Deze week kregen we ons allereerste Bingelhuiswerk van dit schooljaar. Iedereen kreeg ook een nieuw wachtwoord en we zagen dat het eiland en vanaf dit schooljaar helemaal anders uit ziet. Er stonden 3 taken klaar voor iedereen en je kon je eigen popje veranderen naar jezelf. Hier en daar waren er nog wat problemen, maar hopelijk zijn die snel opgelost!

Geen luizen meer!
Joepie! De kriebelmama's kwamen weer langs in onze klas en we moesten deze keer geen sticker meer kleven. Dat wil zeggen er niemand nog zo'n vervelende beestjes in de haren heeft zitten. Bedankt aan de snelle reactie en behandeling vorige keer.

Scharrelloop!
De weergoden waren ons toch nog redelijk goed gezind, op een paar druppeltjes na was het een mooie en sportieve dag! En wat ging dat fietsen goed! En wat hebben jullie goed gelopen!
Maandag krijgt iedereen zijn sponsorblad mee naar huis. Vergeet ook je turnzak niet want maandag staat meester Sander al te wachten op jullie voor de turnles.

... en volgende week?
Vrijdag houden de leerkrachten een studiedag. Die dag moeten de leerlingen dus niet naar school komen. Verder zetten we ook heel wat fairtradeproducten in de kijker volgende week. Wij oefende alvast heel wat voor ons product: cacao! Maandag is het eerst turnen dus vergeet je turnzak niet mee te brengen!

FOTO VAN DE WEEK
Het taakje van fotograaf was deze week voor Luna Verschraegen. Zij mocht een hele week foto's nemen in de klas en dat vond ze er fijn! Ze koos voor volgende foto. Goed gedaan hoor!


LIEDJE VAN DE WEEK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten