17 oktober 2014

Schitterend!
Het W.O.-thema 'Schitterend' hebben we afgerond deze week. We herhaalden de leerstof en bekeken ook wat we moesten kennen voor de toets. Die staat maandag op het programma. Ben jij er al klaar voor?

De hoofdletter K
Het worden er steeds meer... Na de hoofdletters I, J en F leerden we deze week de hoofdletter K. Ook op ons huiswerkje konden we hier extra op oefenen. Welke zou de volgende zijn? Dat weten we maandag!

De laatste rekentoetsen
Tijdens de rekenles werden de laatste zaken getoetst. We hebben de leerstof van het eerste leerjaar helemaal herhaald en zijn nu helemaal klaar voor heel wat nieuwe leerstof! De maaltafels komen eraan, wat is dit spannend!

Woordpakket 5!
Na de ui-woorden was het deze week de beurt aan de woorden met ie en ei. Dit is niet zo gemakkelijk hoor. We moeten goed nadenken over de volgorde van de letters e en i. Op vrijdag deden we hiervan een dictee. Nu is het spannend afwachten tot maandag voor het resultaat...

Bingel!
Op dinsdag gingen zoals altijd weer naar de computer. Deze week stond 'Bingel' op de planning. Zoals enkele mama's en papa's al hadden aangegeven werkt dit ook op school niet bij elke computer. Moest je dus thuis wat problemen ervaren... We proberen hier een oplossing voor te zoeken!

Lachen!
Op donderdag kwam de schoolfotograaf langs om van onze klas een leuke foto te nemen. Daarna kwamen we nog eens één voor één aan de beurt om als laatste nog met onze broer of zus samen op de foto te gaan. Hopelijk staat jouw snoetje er ook goed op? Binnenkort komen de foto's mee naar huis.

Naar de bib!
Voor de tweede keer dit schooljaar stapten we naar de bib. We konden er weer heel wat nieuwe boeken kiezen. Zo kunnen we thuis goed blijven oefenen! Het volgende bibbezoek staat gepland op ...

Atelier!
Ons herfst- en Halloweenatelier werd vrijdag verder afgewerkt. In 6 groepen knutselden we verder. Een mini-tentoonstelling van al onze werken kan je bewonderen aan de ramen van het eerste en tweede leerjaar. We hebben er van genoten! Over enkele maanden komt het kerstatelier er weer aan en mogen we weer uit 6 verschillende opdrachten kiezen.

... en volgende week?
Volgende week is het geen school in Nederland, daarom gaan we op dinsdag niet zwemmen. In de taalles starten we met een nieuw thema en staat ook het zesde woordpakket op de planning. Woensdag vertrekt meester Glenn naar Ecuador. Je kan al zijn avonturen en belevenissen volgen via de website van de school. Vrijdag komt het allereerste en vernieuwde rapport mee naar huis om daarna te genieten van een welverdiende week vakantie!

FOTO VAN DE WEEK

Matteo was deze week onze fotograaf. Wat vond hij dat leuk! Als foto van de week koos hij voor dit exemplaar. Grappig hè! Je hebt het goed gedaan, Matteo!


LIED VAN DE WEEK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten