29 mei 2015

Een dagje vakantie!
De week konden we niet leuker beginnen. Omdat het zondag Pinksteren was, mochten we op maandag een dag thuis blijven. Superfijn! Hopelijk heeft iedereen goed genoten en zijn we klaar voor de laatste weken van dit schooljaar!

Sportdag
Niet alleen maandag was een fijne dag, ook dinsdag mocht er best zijn. Die dag hielden we namelijk sportdag. Met het zonnetje van de partij konden we in de voormiddag onze fietsvaardigheden bijschaven, in de namiddag speelden we 'spel zonder grenzen'. Het werd een sportieve, leuke dag! Bedankt aan alle helpende handen.

LVS toetsen
Op woensdag kwamen juf Carmen en juf Ilse eens een kijkje nemen tijdens de rekenles in het tweede leerjaar. Zo konden juf Marianne en meester Glenn al eens gaan kennismaken met de leerlingen in het eerste leerjaar. Op het programma in het eerste en tweede leerjaar stonden de LVS (leerlingvolgsysteem)-toetsen voor rekenen. Standaard, genormeerde toetsen om te kijken hoever iedereen staat op vlak van rekenen.
Op vrijdag was het dan de beurt aan taal. Opnieuw wisselden juf Marianne en juf Carmen van klas. Ook kwam meester Chris op bezoek in de taalles. Juf Eline nam de toetsen af in het eerste leerjaar. Volgende week werken we hier nog heel even aan verder en dan is het wachten op de resultaten. Spannend!

Bezoek 't Heilaar
Op donderdag stond een uitstapje op de planning. Heel de voormiddag mochten we vertoeven in GC 't Heilaar te Beerse. We zagen hoe een hele tribune uit elkaar geschoven werd en konden een kijkje nemen op het podium, in de loges en in de regiekamer. Om het bezoek af te sluiten, werd alles in gereedheid gebracht voor een filmvoorstelling. Wat hebben we genoten!
Nogmaals bedankt aan alle helpende (groot)ouders die konden rijden!!

Oefenen voor ons toneel
Onze toneelvoorstelling komt dichterbij. Tijd dus nog een tandje bij te steken. De uitnodigingen werden gemaakt en we oefenden in groepjes onze tekst. Stilaan proberen we ook onze tekst vanbuiten te leren. Niet zo gemakkelijk maar oefening baart kunst!
Deze week werden ook de kostuums bekeken. Ziet iedereen er al uit zoals het moet? En zijn alle materialen ter beschikking?

Tafels, tafels, tafels!
Nu we alle maaltafels hebben geleerd, was het tijd voor een extra oefenmoment. Op vrijdag namiddag lagen er heel wat leuke spelletjes voor ons klaar. Dat was tof (maar ook heel leerrijk)! Zijn we helemaal klaar voor die laatste maaltafeltoetsen?

... en volgende week?
We oefenen verder onze toneelvoorstelling in. We maken ook al enkele filmpjes. Rarara, wat zou dat worden?!
Donderdag kunnen we onze fietsvaardigheden weer inoefenen bij meester Sander. Vergeet die dag je fiets dus niet. Nog op donderdag stappen we voor de voorlaatste keer naar de bib. Boeken, kaart en zak heb je dus die dag ook nodig!
Vrijdag is er opnieuw een maaltafeltoets. Is iedereen klaar?

FOTO VAN DE WEEK
Fotograaf van dienst deze week was Kyara. Zij kon een hele week heel wat leuke foto's nemen. Kiezen was niet zo gemakkelijk maar uiteindelijk was dit haar keuze. Goed gedaan hoor!


LIED VAN DE WEEK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten