22 mei 2015

Een hele week in het vijfde leerjaar!
Omdat het brugproject 'teletijdmachine' werd gehouden in het eerste leerjaar en de derde kleuterklas, mochten wij een hele week naar het vijfde leerjaar verhuizen. Zij waren immers op kasteelklassen. Dat was fijn!

Bezoek in het tweede leerjaar!
Op maandag brachten Bart en Valentijn een bezoek aan onze klassen. Bart (de papa van Robbe) vertelde ons meer over de werking van een musical. Wat komt er veel bij kijken! Bart toonde ons het script van de musical 1814 en ook de trailer mochten we bekijken. Nadien mochten we zelf in de huid kruipen van een echte soldaat. Met passend geweer luisterden we naar de regisseur!
Valentijn (de man van juf Eline) is geluidstechnicus. Hij leerde ons dan weer meer over wat er zich afspeelt achter de schermen. We bekeken een mengtafel, mochten zelf eens aan de knoppen draaien en gingen aan de slag met boxen en verschillende soorten micro's. Een leuke ervaring! Nogmaals bedankt aan Bart en Valentijn!



De brug tot 100
Tijdens de rekenles oefenden we verder de brug tot 100 in. Alle bewerkingen hebben we nu geleerd. Soms zijn er tussenstappen. Soms kan je het zo oplossen. Een overzicht van alle soorten oefeningen, kan je vinden op het blauwe blad in de rode map.

De hoofdletter Z
In de taalles leerden we op maandag de hoofdletter Z. Een letter die niet zo heel vaak voorkomt. Hoewel... De zus van Yasmine heet Zohra. Haar naam oefenden we alvast tijdens de les.

de maaltafel van 9
Al een weekje eerder dan gepland leerden we in de rekenles de laatste maaltafel. Normaal gezien stond deze volgende week op de planning maar dan hebben we leerlingvolgsysteemtoetsen. Een maaltafeltoets houden we dus volgende week NIET.

Meester Axl
Nog op maandag had Axl een leuke presentatie voor ons in petto. Onze juf had hem namelijk gevraagd om ons iets te komen vertellen over toneel.
Axl was natuurlijk een beetje zenuwachtig, maar heeft het fantastisch goed gedaan! Bedankt voor de fijne presentatie, Axl!


Repeteren, repeteren, wie zijn best doet, zal het leren!
Om een toneel te kunnen spelen, moet je eerst goed oefenen. Iedereen heeft nu zijn eigen rol. Die hebben we in de klas eerst een aantal keer samen gelezen. Stilaan moesten we ook letten op intonatie en mimiek. De bedoeling is dat we de rol nu vanbuiten proberen te leren. De tekst oefenen telt natuurlijk mee voor het 'lezen' op de leeskaart!

Controledictee
Vrijdag was het toch wel weer een spannende dag. In de taalles deden we namelijk voor de vierde keer een groot controledictee. Alle woordpakketten worden dan door elkaar gevraagd in woorden en zinnen. Het resultaat krijgen we mee naar huis op woensdag. Spannend!
Binnen enkele weken staat er opnieuw een controledictee gepland. Dan kennen we alle woordpakketten en kunnen we zien hoe goed we dit alles kennen...

En volgende week?
Op maandag is het Pinkstermaandag, dan hebben we allemaal weer een dagje vakantie. Dinsdag doe je best je sportschoenen aan en duim je ook voor goed weer want dan houden op school de sportdag.

FOTO VAN DE WEEK
Brecht kon deze week de hele tijd foto's nemen. Een beetje speciaal want we zaten in het vijfde leerjaar. Uiteindelijk koos hij voor deze stoere foto van Akke. Goed gedaan, hoor!


LIED VAN DE WEEK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten