5 juni 2015

Oefenen voor toneel
Ons toneel komt steeds dichterbij. Nu we allemaal onze kleren hebben, kunnen we ons ook beter inleven in onze rol. Stilaan proberen we echt toneel te spelen. Belangrijk hierbij is dat we voldoende luid, met gebaren en intonatie spreken. Best wel moeilijk allemaal, maar we doen ons best! Oefenen, oefenen, oefenen maar!

Filmen maar!
Om onze toneelvoorstelling nog leuker te maken, moesten we ook enkele filmpjes zelf verzinnen en opnemen. Met ons groepje zochten we een leuke locatie en oefenden we eerst een aantal keer zonder de camera. Nadien werd er gefilmd. Het resultaat mag er zeker zijn! Zijn jullie al benieuwd? Je kan de filmpjes bekijken tijdens de toneelvoorstelling!

Decor
Deze week gingen we ook aan de slag met papier, karton en verf. Er moesten namelijk nog heel wat decorstukken gemaakt worden voor onze toneelvoorstelling. De creatievelingen uit onze klas gingen met een grote lach op hun gezicht aan de slag. Toch leuk hoor, alles helemaal zelf mogen verzinnen en uitvoeren!

Elke dag lezen
Ondertussen blijven we dagelijks tijd maken voor het lezen. Uiteraard waren er deze week ook heel wat boeken rond het thema 'toneel' beschikbaar in onze boekenhoek. Daarnaast zijn er natuurlijk nog altijd leuke prentenboeken, spannende verhalen en toffe strips te vinden in onze boekenhoek... Leuk hoor!

Toetsen in de taalles!
Ja hoor, weer stonden er deze week heel wat toetsen op de planning in de taalles. We werkten namelijk verder aan de LVS-toets voor spelling. Op woensdag mochten we daarom juf Carmen en meester Chris van het eerste leerjaar nog eens verwelkomen in de taalles.
Op donderdag deden we de nieuwe test van AVI. Gedurende 8 minuten moesten we opnieuw zoveel mogelijk woordjes juist aanduiden in een tekst.

Tickets in orde brengen
Nu de uitnodigingen mee naar huis zijn gegaan, komen ook de eerste mailtjes toe. Elke keer vullen we meteen de plaatsen in op onze plattegrond. Daarna is het tijd om de tickets in orde te maken. Die tickets maakten we helemaal zelf tijdens de computerles. Ook nu konden we het lettertype, de lettergrootte, de letterkleur, de achtergrond,... aanpassen.

Fietsvaardigheden oefenen met meester Sander
Het zonnetje was donderdag van de partij, ideaal weer om de fietsvaardigheden nog verder in te oefenen met meester Sander.

Naar de bib!
Voor de voorlaatste keer stapten we naar de bib. We konden er weer uit heel wat leuke boeken kiezen. Het laatste bibbezoek staat gepland voor 25 juni.

En volgende week?

... Volgende week oefenen we verder ons toneel. We spelen dan onze toneeltjes ook al eens voor elkaar om van elkaar tips te krijgen. Tijdens de rekenles staan nog enkele toetsen op het programma. We knutselen ook een tekenmap om binnenkort al onze tekeningen in mee naar huis te nemen. Stilaan komt het einde namelijk in zicht.

FOTO VAN DE WEEK
Het fototoestel was deze week voor Siebe Bom. Foto's nam hij genoeg, dus was kiezen niet zo gemakkelijk. Uiteindelijk vond hij volgende foto het leukste. Goed gedaan hoor!


LIED VAN DE WEEK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten