12 september 2014

Het eerste woordpakket!
Deze week leerden we het eerste woordpakket in de taalles. Eigenlijk was dit niet zo heel moeilijk. We kenden namelijk de meeste woordjes al uit het eerste leerjaar. We maakten kennis met de term doffe e en leerden ook dat de letter v nooit op het einde van een woord kan staan.
Donderdag moesten we de woordjes ook thuis nog een keertje oefenen, want vrijdag stond het eerste echte dictee op de planning. Voor sommige kindjes toch wel heel spannend. Zijn jullie benieuwd naar het resultaat? Maandag krijg je de toets mee naar huis en kan je deze tonen aan je mama en papa!

Splitsen, tellen tot 20, het twintigveld en nog zoveel meer!
Wat hebben we weer hard gewerkt tijdens de rekenles. We herhaalden de splitsoefeningen, hebben geteld tot 20, oefenden op het twintigveld en we losten ook heel wat oefeningen op tot 20.
Elke dinsdag en donderdag maken we de splitsoefeningen ook tegen de tijd. We proberen zoveel mogelijk oefeningen te maken. Een overzicht daarvan vind je in de rode kaft.

Drakenalarm!
Wat werden er weer veel draken gesignaleerd in het tweede leerjaar! De draken werden nu nog echter en griezeliger dan vorige week. En... ze zijn nu helemaal klaar! Zijn onze mama's en papa's al benieuwd? Maandag zijn ze zeker te bewonderen in de klassen. Niet vergeten kijken hoor!

Verjaardagskalender knutselen!
Natuurlijk mag ook een verjaardagskalender niet ontbreken in onze klassen. Daar gingen we deze week mee van start. Met krantenpapier maakten we een achtergrond waar nu een leuke feestfoto van onszelf op te zien is. Sommige werkjes zijn wel heel mooi geworden! Om nog maar te zwijgen over al die grappige en schattige gezichtjes!

Voor de eerste keer naar de bib!
Op donderdag stapten we voor de eerste keer naar de bib. Dit doen we elke maand op donderdag met de klas. Daar mogen we 5 boeken kiezen die we een maand thuis mogen houden. De boeken kan je gebruiken om te lezen voor het leesblad. Superleuk is dat we de boeken helemaal zelf en naar eigen interesse moeten uitzoeken. Leuk hoor!

De eerste werkwinkel!
Dit kennen we al een beetje vanuit het eerste leerjaar... De werkwinkel! Deze week gingen we dan ook aan de slag met de eerste werkwinkel in het tweede leerjaar. Nieuw is dat we vanaf nu werken met vraagkaartjes. Zo moeten we goed luisteren wanneer juf en meester alles uitleggen en eerst nadenken voor we een vraag komen stellen, want vragen is betalen! Benieuwd of dat al gaat lukken!

... en volgende week?
Op maandag starten we weer bij meester Sander om te gaan turnen. 's Avonds zetten onze juf en meester de deuren van het tweede leerjaar open voor alle mama's en papa's voor de infoavond. Deze start om 20.00u. Welkom allemaal!
Dinsdag gaan we weer zwemmen.
In de taalles blikken we op maandag terug op ons eerste dictee. We leren die dag onze eerste hoofdletter. Ook staat het tweede woordpakket op woensdag op de planning. Spannend!

FOTO VAN DE WEEK
De tweede fotograaf van dienst was Wout. Hij koos voor deze leuke foto en vond zijn taak echt hééééél leuk! Goed gedaan, Wout!


LIED VAN DE WEEK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten