24 april 2015

Oefenen voor het schoolfeest
Op zondag 26 april houden we op school het jaarlijkse schoolfeest. Een hele week lang hebben we met onze zelfgemaakte kleren gerepeteerd. De laatste zaken werden nog in orde gebracht en danspasjes werden ingeoefend. Op vrijdag hebben we een generale repetitie gehouden met de hele school. Zo zijn we helemaal klaar voor zondag!
We verwachten iedereen zondag om 14.00u aan de deur van het eerste leerjaar. Daar kleden we ons om en maken we ons klaar.

2 keer turnen!
Vanaf nu gaan we elke week 2 keer turnen bij meester Sander. Dat komt omdat onze zwembeurten voorbij zijn. Op maandagochtend staat er een turnuur gepland en ook dinsdagnamiddag mogen we naar de turnzaal.

Kwart voor en kwart over
Tijdens de rekenles oefenden we verder op kwart voor en kwart over. Vooral kwart over is nog niet bij iedereen gemakkelijk want er zijn nog heel wat leerlingen die kwart na zeggen. Dat is dialect en proberen we te veranderen in kwart over.

Woordpakket 20
Deze week leerden we opnieuw een nieuw woordpakket. Gelukkig was het deze keer niet zo heel moeilijk. We leerden namelijk dezelfde regel als voor de vakantie. Dit keer enkel met nieuwe woorden. Probeer het volgende zinnetje goed te onthouden: zatte vette kippen stoppen bussen. Dan helpt je zeker goed op weg!
Wisten jullie trouwens dat we nu nog maar 6 woordpakketten zullen leren? Het einde is in zicht!

Liedjes voor de eerste communie
Onze eerste communie komt dichterbij. Tijd dus om nog enkele liedjes en stukjes tekst in te oefenen. Volgende week gaan we enkele keren in de kerk oefenen maar deze week werd er nog in de klas geoefend. Probeer thuis je tekstje goed in te oefenen.

De kleine brug tot 100
Tijdens de rekenles herhaalden we de bewerkingen tot 100 zonder brug die we voor de vakantie hadden geleerd (zoals 25 + 34). We leerden ook een nieuwe soort oefening: bewerkingen tot 100 met de kleine brug. Dit zijn oefeningen als 52 + 9= ... Hierbij splitsen we het laatste getal zoals in het eerste leerjaar. Je kan in de map op het blauwe blad de volledige tussenstap bekijken. Extra oefenbladen vind je natuurlijk in de klas!

... en volgende week?
Op maandag ruimen we eerst alles op van het schoolfeest. Verder staat de week in het teken van de eerste communie. We oefenen nog enkele keren in de kerk en zetten er ook alles al klaar. Vrijdag is het 1 mei en hebben we een dag vakantie. Zondag is dan voor velen een spannende dag. Wij duimen alvast voor mooi weer!

FOTO VAN DE WEEK
Schoolfeest, een drukke en spannende week! Daarom waren er deze week 2 fotografen: Julian en Daan. Allebei namen ze heel wat leuke foto's en uiteindelijk waren dit hun keuzes. Goed gedaan, heren!

Eerst zie je de foto van Daan, daarna die van Julian.


LIED VAN DE WEEK

Dit is het liedje van Julian:


Dis is het liedje van Daan:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten