30 april 2015

Eerst en vooral... Een dikke proficiat voor het geslaagde optreden op het schoolfeest! Goed gedaan! We zijn trots op jullie!

Kindertombola
Op maandag stond een leuke kindertombola op de planning. Daarvoor kwamen we samen met het eerste en het derde leerjaar. In elke klas waren er enkele gelukkigen. Dat was fijn! Ook de kinderen die geen prijsje kregen, namen dit erg sportief op. Knap!

Een nieuw woordpakket
Zoals elke week leerden we ook deze week een nieuw woordpakket. Op woensdag en donderdag hadden we geen taal en rekenen. Daarom leerden we dit al op dinsdag. Omdat het vrijdag geen school is, kunnen we dus ook geen dictee doen. Wel doen we dat volgende woensdag! Opgepast dus, niet vergeten! Ook op het overzicht in de rode map kunnen jullie de planning terugvinden!

nieuwe vraagstukken bij rekenen
Tot nu toe hadden we bij toepassingen steeds een plus- of minoefening. We maakten een tekening met tientallen en eenheden. Bijvoorbeeld: Juf Eline eet veel snoepjes. Eerst eet ze er 35, daarna nog 54. Hoeveel snoepjes eet ze in totaal.
Deze week veranderde dit, we zagen dat er ook een maaloefening kon zijn. Als tekening tekenen we dan geen tientallen en eenheden maar groepjes. Bijvoorbeeld: In een boek worden heel wat foto's gekleefd. Op elke pagina kleven 9 foto's. 10 bladzijden zijn al klaar. Hoeveel foto's kleven er nu al in het boek?

Eerste communie
Deze week stond vooral in het teken van onze eerste communie. Zondag is het namelijk zo ver. Met nog maar een paar dagen te gaan wisten we wel wat doen...

Liedjes zingen!
Zeg weet je wat, zet je oren open, vriendschap, ik gooi je een kusje, nu heb ik spijt en vrolijke vrienden. Al deze liedjes werden uitvoerig herhaald. Nu moeten we er nog aan denken om onze volumeknop goed open te zetten... Benieuwd of dit zondag zal lukken.
Voor vier zangeresjes is het extra spannend. Zij zingen namelijk zondag het liedje 'Onze Vader' door de micro. Alvast heel veel succes, meiden!
We oefenden deze week ook met de dwarsfluit en een accordeon. Wat klonk dat goed!

Tekstjes oefenen
Tijdens de viering lezen alle communicanten een tekstje voor. Ook dat moest natuurlijk goed geoefend worden. Waar moeten we gaan staan? Spreken we luid en is het goed verstaanbaar? Dit lukte erg goed!

Het lichaam van Christus...
Toch een beetje moeilijk hoor... Wanneer we zondag voor het eerst een hostie halen, moeten we aan veel dingen denken. Onze handen moeten juist gevouwen zijn, we moeten juist gaan staan zodat de fotograaf een goede foto kan nemen van dit speciaal moment en we moeten ook nog "amen" (niet te verwarren met "adem") zeggen.

Knutselen
Aan het einde van de viering willen we graag nog enkele mensen bedanken. Rarara... Wie zouden we daarmee bedoelen? Daarom gingen we dinsdag aan de slag met karton, gekleurd papier, potlood en schaar. Het resultaat zien jullie zondag!

Klaar voor de generale repetitie!
Op donderdag stond een generale repetitie op de planning. We deden alle tekstjes, liedjes en verhalen na elkaar. Ook de priester en de fotograaf waren van de partij. We zijn er nu helemaal klaar voor!

We duimen voor een prachtige dag met een stralend zonnetje!
Op zondag zien we elkaar om 10.10 uur aan de kleuterschool. Bij regenweer komt iedereen wel gewoon naar de kerk om 10.15 uur, maar laten we hopen dat dat niet nodig is! Tot zondag!


... en volgende week?
Maandag starten we de week met een rustige, maar superfijne dag! We genieten nog wat na van onze onvergetelijke dag en vieren samen nog wat verder feest. Op woensdag doen we een dictee. Op donderdag staat opnieuw een bezoek aan de bib op de planning. Vrijdag knutselen we iets moois voor onze m... of mogen we dat nog niet verklappen? Verder houden we ook een maaltafeltoets en leren we ook de volgende maaltafel al. Het belooft dus weer een drukke week te worden!

FOTO VAN DE WEEK
Stan Van Dyck was deze week fotograaf van dienst. Wat heeft hij hiervan genoten! Hij heeft zijn taakje dan ook heel goed gedaan. Als foto van de week koos hij voor dit leuke plaatje... Knap werk, Stan!


LIEDJE VAN DE WEEK





Geen opmerkingen:

Een reactie posten