6 maart 2015

Workshop muziek
Klas 2a mocht de week op een leuke manier starten. Ze gingen namelijk naar Hoogstraten voor een boeiende workshop muziek. Zo maakten we kennis met heel wat instrumenten en mochten we zelf ook even proberen. Het was echt heel tof!
Volgende week maandag is klas 2b aan de beurt.

Recht op gezondheid
Tijdens de lessen rond kinderrechten nemen Lou en Lena ons mee op reis. Zo kwamen we deze week aan bij Sema. Zijn broertje, Nour, was erg ziek geweest nadat een gevaarlijke mug hem had gestoken. We bekeken heel wat dingen die we kunnen doen om te voorkomen dat we ziek worden. Sema en Nour hebben nu bijvoorbeeld een muskietennet boven hun bed, zodat muggen hen niet kunnen steken wanneer ze slapen... Ook wij kunnen heel wat dingen doen om te voorkomen dat we ziek worden. Goed en gezond eten en veel water drinken is erg belangrijk. Ook een warme jas, muts en sjaal aantrekken in de winter is een goed voorbeeld.

Bewerkingen tot 100 zonder brug
Tijdens de rekenles stonden er nieuwe bewerkingen op het programma. Nu kunnen we alle bewerkingen tot 100 zonder brug oplossen. Dat zijn oefeningen zoals 25 + 34. Elke keer splitsen we het laatste getal in tientallen en eenheden. De juiste tussenstappen kan je op het blauwe blad vinden.

Woordpakket 17
In de taalles leerden we deze week opnieuw een nieuw woordpakket. Deze keer waren het allemaal woordjes met de doffe e achteraan: sleutel, vleugels, duivel, wortel,... Dat was niet zo heel gemakkelijk! We hebben er dan ook extra hard op geoefend!
Volgende week staat er weer een controledictee op de planning. Alle woordpakketten worden dan door elkaar gegooid... Spannend hoor! Zijn jullie er al klaar voor?

Naar de bibliotheek
Op donderdag gingen we weer op bezoek bij de bibliotheek. We mochten weer heel wat nieuwe boekjes uitzoeken waar we thuis mee aan de slag kunnen.

Vrij lezen?
Vrijdag werd een nieuw project opgestart. We doen nu niet meer aan tandemlezen, maar wel aan 'vrij lezen'. Het tweede leerjaar werd daarom verdeeld in een groep 'hardop lezen' en een groep 'stillezen'. Sommige kindjes lezen in duo's, andere lezen alleen.
Vanaf nu zullen we elke dag een halfuurtje werken rond lezen. We maken daarvoor gebruik van boekjes die speciaal voor ons werden uitgezocht. Zo mochten voor de krokusvakantie al aangeven waarover we graag willen lezen.
Heel wat onder ons brachten een kussen mee om het wat gezellig te maken. Dat is leuk!
We zijn heel benieuwd naar de vorderingen van dit project in de komende weken... Vonden jullie het eerste momentje al fijn?

Een cadeau voor papa
Met een houten plankje, hamer en nagels gingen we aan de slag... Binnenkort is het namelijk vaderdag. Tijd dus om onze handen uit de mouwen te steken en iets moois te maken voor onze papa's! Wat we juist aan het maken zijn, verklappen we natuurlijk nog niet... Even geduld nog!

... en volgende week?
Op maandag is 2b aan de beurt voor een boeiende workshop bij de muziekacademie.

FOTO VAN DE WEEK
Deze week waren er weer 2 fotografen van dienst. Michiel en YingYing waren allebei erg enthousiast en hebben hun taakje goed volbracht!

Hier kan je de foto van Michiel bekijken:

En dit is de foto van YingYing:

LIEDJE VAN DE WEEK
Dit is het liedje van Michiel...



En hier is het liedje van YingYing...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten