13 februari 2015

Toetsen
De voorbije weken werkten we hard in de taal- en rekenles, tijd dus om toetsen te maken. Zo was er een toets van getallenkennis, eentje van taalbeschouwing en ook een toets schrijven. Na de bingo in de rekenles waren we benieuwd wie de getallen tot 100 al juist kan lezen en schrijven. We leerden ook heel wat bewerkingen. Dat was vast de moeilijkste toets.Ten slotte was er ook een toets van meetkunde over de lijnen, vormen en patronen.

Een vliegdier knutselen
We luisterden tijdens sociale vaardigheden naar een groentenverhaal over erwt. Hij zag een mooi vliegdier vliegen en wilde het laten zien aan mama. Zij was echter druk bezig met het broertje en had dus geen tijd. Wat jammer! In de klas knutselden we ons eigen vliegdier. We konden kiezen uit verschillende materialen en zo was er geen enkel vliegdier hetzelfde.

Toets W.O.
Het thema 'gestrikt' is nu helemaal afgerond. Tijd dus om een toets te maken. Wie kende de 4 verschillende soorten stof? En wie kon zijn veters al goed strikken? De T-shirten moesten we goed kunnen opvouwen. De toets wordt na de vakantie meegegeven.

Carnaval!
Geen maaltafeltoets op vrijdag en ook geen dictee... Joepie! Dat was tof! Maar... wat was iedereen gek aangekleed!? Om iedereen goed te kunnen bekijken hielden we 's morgens een modeshow. Daarna hielden we samen met het eerste leerjaar een leuke quiz. Weet jij nog hoe juf Ilse eruit zag als kind? Vond je meester Sander het snelst? In de namiddag stapten we door de straten van Minderhout in een heuse stoet. Nadien verdienden we een heerlijke pannenkoek! Dat was een fijne dag!

En na de vakantie?
Maandag starten we met turnen. Vergeet je turnzak dus niet! Tijdens de rekenles starten we weer met nieuwe soorten bewerkingen. Je kan op het blauwe blad in de map kijken welke we al geleerd hebben en welke we nog moeten leren. Dinsdag is het voor de eerste keer kijkzwemmen. In de klas vertrekken we rond 11:35 zodat we rond 12:00 klaar staan om in het zwembad te duiken. De zwemles zelf duurt tot ongeveer 12:50. Donderdag komt meester Sander weer langs om onze fietsvaardigheden op te krikken. Een fiets heb je donderdag dus best bij. Op vrijdag leren we de maaltafel van 6 en houden we natuurlijk weer een maaltafeltoets.

... maar eerst genieten we hopelijk allemaal van een fijne week vakantie!

FOTO VAN DE WEEK
Deze week waren Cas en Theun de fotografen! Zij mochten een hele week leuke foto's nemen en kozen uiteindelijk voor deze 2 grappige foto's.

Dit is de foto van Cas...


En dit is de foto van Theun...



LIED VAN DE WEEK

Dit is het liedje van Theun:


... en dit is het liedje van Cas:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten