27 februari 2015

een boodschap van Karmelijn...
Op maandagmorgen stond er een groot cadeau in onze gang. Voor wie zou het zijn? Samen deden we het open en konden we zien dat Karmelijn een film had gemaakt waarin ze onze hulp vroeg. Zo vond ze het erg jammer dat ze geen mooie kleren had en ze had ook maar weinig te eten.
Samen proberen we een oplossing te zoeken en iets te doen voor haar. Zou alles in orde komen?

De hoofdletter E
In de taalles leerden we op maandag een nieuwe hoofdletter. Elke, Esmé en Elise waren deze keer de gelukkigen! En ook juf Eline haar naam kunnen we nu met een hoofdletter schrijven.

Op weg naar onze eerste communie
Nog een paar maanden en dan mogen heel wat leerlingen voor de eerste keer een hostie krijgen in de kerk. In de klas zijn we gestart in het voorbereidingsboekje: 'Met Juul in de wolken'. Samen met Juul zullen we ontdekken wat 'communie doen' nu precies wil zeggen. Spannend maar we komen er wel!

bewerkingen tot 100 zonder brug
Na de vakantie leerden we tijdens de rekenles opnieuw nieuwe soort bewerkingen. Deze keer leerden we ook een nieuwe tussenstap. Zo moeten we soms het laatste getal splitsen. Daarna moeten we dezelfde tussenstappen gebruiken als de brug die we in het eerste leerjaar hebben geleerd. Lukt het al goed bij jou?

Fietsvaardigheid oefenen bij meester Sander
Donderdag mochten we bij meester Sander weer laten zien hoe we kunnen fietsen. Er waren allerlei hindernissen en oefeningen zodat we het fietsen nog beter kunnen!

de maaltafel van 6
Deze week leerden we opnieuw een nieuwe maaltafel. Deze keer was het de beurt aan die van 6. Ook hielden we opnieuw een maaltafeltoets. Goed blijven oefenen is de boodschap, want binnenkort staat de volgende alweer op het programma.

En volgende week?
Op maandag stapt 2A naar de academie voor woord en muziek in Hoogstraten. 2B is pas de week erna aan de beurt. Dinsdag kan je nog komen kijken naar het zwemmen. Donderdag stappen we naar de bib. Vrijdag beginnen we aan ons knutselwerk voor vaderdag. Vergeet je plankje en hamer zeker niet mee te brengen!

FOTO VAN DE WEEK
Elise was onze fotograaf van dienst deze week. Zij nam heel wat gekke en grappige foto's en koos uiteindelijk voor deze foto (van haar liefje). Goed gedaan!



LIED VAN DE WEEK




Geen opmerkingen:

Een reactie posten