19 juni 2015

Maandag
Op maandag stonden de allerlaatste repetities voor onze toneelstukjes op de planning. Voor de allerlaatste keer kregen we feedback en oefenden we in onze groepjes. De laatste mailtjes werden ook beantwoord... Wat komen er veel mensen naar onze voorstelling kijken!
We moesten ook nog heel wat taken verdelen voor de voorstelling. Zo moeten er mensen aan de kassa staan, zijn er verantwoordelijken voor de vestiaire en moet het publiek naar de juiste plaats gebracht worden. Iedereen mocht een taakje kiezen en ook dat werd uitgebreid geoefend. Zo zijn we bijna klaar voor het echte werk!

Meester Sander was weer van de partij om ons een uurtje te laten zwoegen en zweten in de turnzaal.

In de taalles deden we vandaag een toets luisteren. En... er werd flink geoefend voor het controledictee! Bij rekenen stond de toets van meetkunde op het programma.

Dinsdag
De kunstenaars in onszelf mochten weer helemaal naar boven komen. We knutselden namelijk met verf, water en papieren zakdoekjes een tekenmap. Hierin kunnen we binnenkort al onze tekeningen van het tweede leerjaar in bewaren. Zo blijft alles netjes samen en... het ziet er nog leuk uit ook!

In de taalles deden we opnieuw een toets... Deze keer van taalbeschouwing (bijvoeglijke naamwoorden). Voor de laatste keer kregen we een huiswerk taal mee naar huis.
Om al te oefenen voor het derde leerjaar deden we tijdens de rekenles al een maaltafeltoets zoals die wordt afgenomen volgend schooljaar. Zo weet iedereen ook goed hoe je best oefent vanaf nu!

Woensdag
Meteen gingen we aan de slag! Alle decorstukken werden klaargezet, kostuums werden aangetrokken en de spots werden aangedaan. Zo waren we helemaal klaar voor onze allereerste voorstelling. De jongens en meisjes van het derde leerjaar kwamen namelijk kijken naar onze generale repetitie. Dat ging best goed!
We hebben terwijl ook even kunnen kennis maken met de juffen van het derde leerjaar: juf Sara en juf Karin. Ook dat was best spannend!

Donderdag
En toen... waren we helemaal klaar voor DE GROTE DAG! We mochten heel wat mama's, papa's, oma's en opa's verwelkomen op onze twee voorstellingen. Hopelijk hebben jullie ervan genoten! Wij vonden het alvast heel fijn om in de spotlights te staan!
Tijdens de voorstellingen is er ook heel wat gefilmd, die filmpjes verschijnen volgende week op de blog. Zo kan iedereen nog nagenieten of als je er niet bij kon zijn toch een indruk krijgen!

Vrijdag
Nee hoor, we waren nog niet uitgespeeld. In de voormiddag mochten we namelijk de kinderen van het eerste leerjaar verwelkomen op onze allerlaatste toneelvoorstelling. Zo kunnen zij al even kennismaken met wat hen volgend jaar te wachten staat... Ook meester Chris, juf Ilse en juf Carmen waren van de partij. Leuk hoor!
Daarna werd alles opgeruimd en... was het tijd voor het allerlaatste controledictee. Hopelijk ging dit goed bij iedereen!

... en volgende week?
Volgende week is het alweer de laatste volledige week van het schooljaar. We bundelen heel wat papieren en werken de laatste dingen af. Onze meester en juffen verwachten heel wat ouders voor het laatste oudercontact.
Dinsdag is er de laatste toets van rekenen. Op die toets staan alle bewerkingen die we dit schooljaar geleerd hebben door elkaar. Welke oefening kan je splitsen? Spannend hoor!
Op donderdag stappen we voor de laatste keer naar de bib. Vergeet niet af te spreken of je de bibkaart thuis of in de bibliotheek wil bewaren. Een briefje hierover volgt volgende week!

FOTO VAN DE WEEK
Deze week waren 2 leerlingen fotograaf: Diego en Cedric. Beiden konden ze foto's nemen met het fototoestel en ze kozen voor volgende foto's. Goed gedaan, jongens!
De eerste foto is van Cedric, de tweede heeft Diego gekozen:


LIEDJE VAN DE WEEK
Dit is het liedje van Cedric:


... en dit is het liedje van Diego:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten