12 juni 2015

Gelukkige verjaardag juf Hanne!
Op woensdag was juf Hanne jarig. Tijd om dat te vieren uiteraard! Op maandag knutselden we het grote verjaardagsboek. Dat boek hebben we dinsdag afgegeven, samen met de verjaardagskaart.

Dragen en gedragen worden
Het thema 'dragen en gedragen worden' werd afgerond tijdens de lessen godsdienst. Tijd dus om ook daar eens een toets van te doen. Weet jij nog wat de student tekende als bedanking in de herbergier?

Toneel!
Nog steeds zijn we aan het oefenen voor onze toneelvoorstelling van volgende week. De filmpjes zijn klaar, iedereen kent z'n tekst, de kostuums liggen klaar en de decors zijn geverfd. Deze week bekeken we alle toneeltjes met een kritische blik: Wie mag nog meer overdrijven? Welke gebaren kunnen we nog toevoegen? Is iedereen goed verstaanbaar?
Je kan nog inschrijven voor de toneelvoorstelling tot volgende week maandag. Wie nog een plaatsje wil, moet dus snel zijn!

Herhaling woordpakketten!
In de taalles stonden deze week de laatste 2 woordpakketten op de planning. Hierin vinden we woorden van alle moeilijkheden die we dit schooljaar geleerd hebben. Op vrijdag deden we natuurlijk ook een klein dicteetje... Zijn we klaar voor het allerlaatste controledictee? Spannend hoor!

De laatste maaltafeltoets
Op vrijdag stond de allerlaatste maaltafeltoets gepland voor dit schooljaar. Hopelijk heb je die goed gemaakt? Volgende week dinsdag houden we nog een oefentoets zoals de maaltafeltoets in het derde leerjaar wordt afgenomen.

... nog heel wat toetsen tijdens de rekenles!
De maaltafeltoets was niet de enige toets die we deden tijdens de rekenles. Ook een toets van bewerkingen, metend rekenen en toepassingen werd gemaakt. Ook volgende week worden nog enkele toetsen afgenomen. Goed blijven oefenen is de boodschap dus!

En volgende week?
Maandag verdelen we alle extra taken voor het toneel: Wie gaat er aan de kassa zitten? Wie doet de vestiaire? Dinsdag is er de maaltafeltoets zoals in het derde leerjaar. In de taalles staan er enkele toetsen op de planning.
Op woensdag houden we onze generale repetitie voor het toneel. Het derde leerjaar komt alvast kijken. Donderdag zijn er dan 2 voorstellingen voor (groot)ouders en vrijdag spelen we een laatste keer voor het eerste leerjaar. Dat belooft een drukke, maar leuke week te worden!

FOTO VAN DE WEEK
Thomas was deze week onze fotograaf van dienst. Hij was de laatste leerling van 2B die nog aan de beurt moest komen. Maandag posten we de foto die hij heeft gekozen. Nog even geduld dus... :)

LIED VAN DE WEEK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten