13 mei 2015

De brug tot 100
Tijdens de rekenles zijn we gestart met de laatste grote brok nieuwe leerstof. Net zoals bij andere bewerkingen splitsen we ook hier steeds het laatste getal. De volledige stappen kan je vinden op het extra blad dat in de rode map zit met tussenstappen bij oefeningen met brug.

Toetsen in de taalles
Het thema "Samen = dubbel zo leuk" werd helemaal afgewerkt en dus was het weer tijd voor enkele toetsen. Ook stond er een dictee van woordpakket 22 op de planning. Dat was niet zo gemakkelijk hoor. Vergeet niet het volgende zinnetje goed te onthouden: apen zweven boven muren.

Maria, de mama van Jezus
Op zondag 10 mei vierden we Moederdag. Maria was de mama van Jezus. Zij zorgde voor Jezus samen met Jozef, de papa van Jezus. Samen stonden we stil bij alles was mama's doen voor hun kinderen.

In mijn mars
Tijdens de lessen W.O. zijn we gestart met het thema 'In mijn mars'. Tijdens dit thema organiseren we zelf een toneelvoorstelling. Wanneer en hoe deze voorstelling gaat plaatsvinden, laten we jullie binnenkort weten.
We luisterden al naar de verschillende toneeltjes en kozen onze eigen rol.

Donderdag en vrijdag geen school
De laatste 2 dagen van de week moesten we niet naar school. Dan was het immers Ons-Heer-Hemelvaart. Twee dagen extra lekker uitslapen en spelen... Dat vinden wij zeker niet erg!

En volgende week?
Na het verlengde weekend werken we verder aan ons W.O.-thema 'In mijn mars'. Op maandag verwelkomen we daarom de papa van Robbe. Hij deed dit jaar namelijk in de musical van 1814 en komt hier heel wat over vertellen. Ook Valentijn, de man van juf Eline, heeft iets leuks voor ons in petto. Hij is geluidstechnieker en leert ons wat meer over techniek bij een toneelstuk.
Volgende week zitten we een weekje niet in onze eigen klas. De jongens en meisjes van het eerste leerjaar en de derde kleuterklas hebben namelijk brugproject. Daarvoor hebben ze ook de klassen van het tweede leerjaar nodig. Gelukkig kunnen we onze intrek nemen in de lokalen van het vijfde leerjaar, die zijn namelijk op Kasteelklassen. Wel eens leuk, zo een weekje in dat andere gebouw. Zo leren we de hogere klassen alweer een beetje beter kennen... Spannend!
Op vrijdag staat het vierde controledictee op de planning.

FOTO VAN DE WEEK
Tijdens deze korte week werden er toch heel wat foto's genomen. Er waren immers 2 fotografen: Rahime en Görkem. Op woensdag kozen ze voor volgende 2 foto's. Goed gedaan hoor!

LIED VAN DE WEEK

Dit is het liedje van Görkem:


En hier is het liedje van Rahime:

1 opmerking: