3 april 2015

Welkom, Diego!
Op maandag mochten we in klas 2a een nieuwe leerling verwelkomen. Zijn naam is Diego. In naam van de leerkrachten en de leerlingen van het tweede leerjaar: WELKOM!

Viering eerste communie
Binnen enkele weken is het zover, dan doen heel wat kinderen van het tweede leerjaar hun eerste communie. Op maandag maakten we daarom alvast de tijd om heel wat zaken te overlopen. Wie leest welke tekst en wie wil welk taakje voor zich nemen? Vanaf nu zit het tekstje steeds in de boekentas. Vergeet dit ook niet telkens mee terug naar school te brengen, zo kunnen we tussendoor steeds oefenen...

Zwemmen!
Voor de laatste keer dit schooljaar namen we de bus richting zwembad. Na de paasvakantie nemen de kinderen van het vijfde en zesde leerjaar onze plaats in. Gelukkig mogen ze ons volgend schooljaar terug verwachten in Zundert en wordt er dan verder gewerkt aan onze zwemprestaties. Na de paasvakantie staat er voor ons een extra uurtje turnen op de planning. Dat is natuurlijk ook wel fijn!

De goede week!
Deze week is het de goede week. Tijdens de lessen godsdienst werkten we daarom rond Palmzondag, Witte donderdag, Goede vrijdag, Stille zaterdag en Pasen. Dat was heel wat om te onthouden hoor!

Klaar voor de modeshow?
Vorige week werd er hard gewerkt in ons naaiatelier! Deze week bekeken we de verschillende outfits. Waar moet nog iets aan veranderd worden? Welke dingen moeten er nog extra gemaakt worden? Gelukkig hebben we nog heel even de tijd... Zijn jullie al benieuwd?

De klok
Tijdens de rekenles herhaalden we de klok tot op een half uur. We moesten ook de klok kunnen verder zetten met telkens een half uur. Na de vakantie starten we met kwart voor en kwart over. Let op! We gebruiken altijd kwart over, en dus niet kwart na!

Naar de bib!
Donderdag gingen we in de namiddag weer naar de bibliotheek. We mochten daar weer heel wat leuke boeken kiezen. Juf Rie had ook weer een leuk pakket voor ons klaarstaan. Zo kunnen we nu weer kiezen uit heel wat verschillende boeken om te lezen tijdens ons dagelijks leesmomentje. Tof!

Rapporten en sleutelbladen
Op vrijdag kregen we ons rapporten en sleutelbladen. Is iedereen tevreden? We zijn in ieder geval ontzettend blij met jullie vorderingen van dit trimester. Hier en daar zijn er wat werkpuntjes, maar uiteraard hoort dat erbij. We hebben hard gewerkt!

Verjaardag juf Eline
In de vakantie is juf Eline jarig. Stiekem hadden we in de klas iets geknutsteld om af te geven. Heel de klas was versierd. Zo konden we haar goed verrassen! Juf Eline had voor ons ook een leuke verrassing! Zo kozen de kinderen van klas 2b voor de film "De smurfen" en er was iets lekkers om van te smullen. Mmmmhhhh... Een leuke afsluiter van dit trimester!

... en volgende week?
TIJD VOOR VAKANTIE!

We gaan er twee weekjes tussenuit! Hopelijk wil het weer ook wat mee en kunnen we volop genieten van de frisse lucht en lekker buiten spelen! Geniet er allemaal van! Jullie hebben het verdiend!
Maandag starten we met turnen. Vergeet je turnzak dus niet! Omdat we niet meer gaan zwemmen staat er vanaf dan wekelijks een uurtje extra turnen op de planning. We doen dit op dinsdag. In de rekenles starten we met nieuwe plus- en minoefeningen tot honderd. In de taalles leren we natuurlijk weer een nieuw woordpakket. We oefenen uiteraard ook veel voor het schoolfeest en werken hard verder aan de voorbereidingen voor onze eerste communie.

FOTO VAN DE WEEK
De week voor de vakantie, dat wil zeggen dat er opnieuw 2 fotografen waren. Julia en Esmé deden dit uiteraard heel goed. Als foto van de week kozen ze voor volgende plaatjes...

Esmé koos voor deze foto van Yuna:

Julie koos voor een foto van haar werkje voor Emily, die na de paasvakantie naar een andere school gaat:


LIEDJE VAN DE WEEK

Het liedje van Esmé:


... en dit is het liedje van Julia:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten