27 maart 2015

Op naar het schoolfeest!
Nog enkele weken en dan treden we op tijdens het schoolfeest op zondag 26 april. Met behulp van heel wat (groot)ouders ontwierpen we onze eigen kleding. Eerst bekeken we enkele modeshows om ideeën op te doen en nadien konden we zelf aan de slag. Ook Karmelijn mochten we niet vergeten (het kind dat de kinderrechten voorstelt in de hal). Voor haar hebben we ook een mooie outfit in petto!

Bedankt aan alle helpers!!


Hoofdletter L
Deze week stond er eindelijk weer een nieuwe hoofdletter op het programma. Deze keer waren Luna, Lien, Lisse en Lieke bij de gelukkigen! Wat vonden ze dat leuk! Vanaf nu schrijven we deze namen steeds met een hoofdletter. Niet vergeten hoor!

Toetsen tijdens de rekenles
Tijdens de rekenles werden de laatste toetsen afgenomen. Zo stond er een toets van de thermometer op het programma. Ook een toets van de bewerkingen tot 100, een maaltafeltoets en de toets van getallenkennis werd gemaakt. Volgende week nemen we geen maaltafeltoets af. Alle toetsen zijn nu dus afgenomen voor het rapport.

Samen is dubbel zo leuk!
In de taalles zijn we gestart met een nieuw thema: Samen is dubbel zo leuk! Tijdens dit thema bespreken we heel wat uitnodigingen. Zo bekijken we volgende week onze eigen geboortekaartjes... Spannend!

Voor de laatste keer atelier
Voor de allerlaatste keer organiseerden we samen met het eerste leerjaar het lente/paasatelier. We werkten verder in de groepen van vorige week en beleefden weer enorm veel plezier.

Bezoek van Diego
Op vrijdag kwam Diego al heel op bezoek. Na het weekend start hij in klas 2a. Zij zijn verhuisd van Ravels naar hier en komen dus vanaf nu naar onze school. Hopelijk vindt hij snel zijn plekje in 2a! Wij zeggen alvast: WELKOM!

... en volgende week?
Nu zaterdag is het gezinsactiviteit voor de leerlingen die hun eerste communie doen. We beginnen om 10.00 in de parochiezaal. Maandag is het een spannende dag, want dan komt Diego voor de eerste keer écht naar onze school. Donderdag is dan weer een drukke dag... Samen met meester Sander oefenen we onze fietsvaardigheden opnieuw. Vergeet die dag je fiets dus zeker niet! In de namiddag stappen we opnieuw naar de bib. Ook de boeken, je kaart en een zak neem je dus best mee. Op vrijdag houden we geen maaltafeltoets. Het dictee van woordpakket 19 gaat uiteraard wel door. We vieren ook nog de verjaardag van juf Eline die in de vakantie jarig is. Het rapport wordt mee naar huis gegeven. Zo zijn we dan helemaal klaar voor de paasvakantie!

FOTO VAN DE WEEK
Rune kreeg deze week het fototoestel en zij mocht een hele week leuke foto's nemen. Zij koos voor deze foto. Goed gedaan, Rune!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten