20 maart 2015

GEZONDHEIDSWEEK
Heel deze week draaide rond gezondheid. Met het tweede leerjaar legden we de nadruk op het onderdeel 'bewegen'. Dat is namelijk de basis van de actieve voedingsdriehoek.

Elke dag dansen!
Elke dag nodigden we een ander leerjaar uit om samen met ons te komen dansen. Zo deden we de ketchup song samen met het eerste leerjaar, de vogeltjesdans met het derde en het vierde leerjaar en '5, 6, 7, 8' met het vijfde en zesde leerjaar. Dat was echt heel TOF!

Laddercompetitie
Omdat bewegen erg belangrijk is deden we in het tweede leerjaar een leuke laddercompetitie. Hierbij konden we elkaar uitdagen om zo een hogere plaats op de ladder te bemachtigen. Heel wat opdrachten werden uitgevoerd en wat werd er veel gelachen. Heel fijn dat zoveel kindjes goed tegen hun verlies kunnen. Wat misschien is dat nog wel een tweede boodschap bij deze activiteit: deelnemen is belangrijker dan winnen!

Een 'gezond huiswerk'
Geen normaal huiswerk deze week. We moesten deze week namelijk elke dag opschrijven wat we gegeten hadden als ontbijt en welke (gezonde) tussendoortjes we genomen hadden.

Bezoek
Elke dag kwamen de kinderen van het 4de leerjaar bij ons op bezoek. Zij deden namelijk een onderzoek in onze school: Hoeveel kinderen hadden er deze ochtend een fluo-vest aan? En wie had er een propere zakdoek bij? Wie heeft er een flesje water op de bank staan? En hoeveel kinderen hadden een stuk fruit of groenten bij?
Op het einde van de week kregen allebei onze klassen zelfs een diploma! Dat was erg leuk!

Atelier
Deze week was het tijd voor de start van ons allerlaatste atelier. We gingen in verschillende groepjes aan de slag rond de thema's 'lente' en 'Pasen'. Heb jij een paasmandje gemaakt? Of misschien een paashaas geknutseld met wol? Misschien maakte je wel een tulpenmobiel?

De maaltafel van 8 en stukjes uit het honderdveld
Tijdens de rekenles stond de maaltafel van 8 op het programma. Bij 'getallenkennis' herhaalden we het honderdveld en moesten we kleine stukjes uit het honderdveld proberen aan te vullen. Dit is heel wat moeilijker omdat we niet het hele honderdveld meer kunnen zien dan.

Klankenweek
In de taalles werkten we deze week rond klanken. Er zijn korte klanken (a, e, i, o en u) en lange klanken (aa, ee, oo, uu). Daarnaast zijn er nog heel wat andere klanken (p, s, ui, oei,...). De korte klanken kleuren we steeds groen, de lange klanken krijgen een rode kleur en de restgroep laten we gewoon wit.
Op vrijdag deden we hiervan een dictee. Gelukkig was dit niet zo heel moeilijk!

... en volgende week?
Volgende week starten we volop met de voorbereidingen voor het schoolfeest. Daarvoor hebben we heel wat lappen stof, knopen en andere versieringen nodig. Op maandag, donderdag en vrijdag komen heel wat mama's en oma's ons hierbij helpen met hun naaimachine. Dat gaat leuk worden! Op vrijdag werken we verder aan het atelier.


FOTO VAN DE WEEK
Wat had Yoram uitgekeken naar deze week. Eindelijk was hij namelijk fotograaf van de week!
Als foto van de week koos hij voor dit plaatje. Deze week was het vaderdag. Daarom knutselden we deze snor voor onze papa's. Goed gedaan hoor, Yoram! Je was een fijne fotograaf!


LIEDJE VAN DE WEEK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten