13 maart 2015

2B naar de workshop muziek
Nadat vorige week 2a al naar de workshop wandelende in Hoogstraten, was het deze maandag de beurt aan 2b. Ook zij konden kennis maken met heel wat verschillende instrumenten. Het werd een boeiende en leerrijke voormiddag!

Elke dag (vrij) lezen!
Vorige week zijn we gestart met een nieuwe vorm van lezen. Tandemlezen werd even stop gezet en zo gingen we aan de slag met een nieuwe werkvorm. Elke dag lezen we nu gedurende een half uurtje. We starten steeds met een voorleesmoment of met een mini-lesje. Daarna gaan we zelf aan de slag. Sommigen moeten stillezen, anderen lezen in duo's luidop. Wist je dat onze juf en meester ook zelf lezen dan? Samen zoeken we een gezellig plekje en proberen we helemaal weg te dromen bij ons verhaal.

Bewerkingen tot 100 zonder brug
Tijdens de rekenles stonden nog vooral de bewerkingen tot 100 zonder brug op het programma. Stilletjes aan kunnen we de bewerkingen oplossen, nu zou ook het tempo nog moeten verhogen. Oefenen kan je steeds door oefenbladen mee te nemen uit de rekenles. Volgende week houden we hiervan een toets.

Inoefenen woordpakketten
Woensdag oefenden we tijdens de taalles onze woordpakketten op een leuke manier in. Zo waren er spelletjes en deden we al een oefendictee om helemaal klaar te zijn voor het controledictee van vrijdag. Dat was tof!

Welkom Rahime!
Op woensdag kwam de directeur met een hele leuke verrassing naar de klas! Rahime verhuisde van Nederland naar hier en komt vanaf nu naar onze school. In 2B was gelukkig nog een plekje vrij. Hopelijk vind ze hier snel haar weg en maakt ze snel vrienden! Wij heten haar alvast WELKOM!

Controledictee!
Groot dictee op vrijdag! Dat is toch wel altijd heel erg spannend! Heel wat nieuwe woorden kwamen tevoorschijn, maar ook enkele oude bekenden. We zijn erg benieuwd naar de resultaten!

Vaderdag!
Ons knutselwerk voor Vaderdag was vorige week nog niet klaar, daarom werkten we hier vrijdag nog aan verder. We gingen aan de slag met onze hamer Meer kunnen we daarover nog niet vertellen... Het moet immers een verrassing blijven!

En volgende week?
De volgende week staat in het teken van gezondheid. We houden immers met de hele school onze gezondheidsweek. Op maandag en dinsdag hebben onze juf en meester nog enkele oudercontacten. Op donderdag en vrijdag houden we samen met meester Sander een 'bieptest'. Daarvoor breng je best sportieve schoenen mee. Vrijdag start ons laatste atelier van dit schooljaar met het eerste leerjaar. We werken rond Pasen. Nog op vrijdag leren we onze volgende maaltafel: de maaltafel van 8.

FOTO VAN DE WEEK
Onze fotograaf van dienst, Fleur, kon deze week heel wat foto's nemen. Kiezen deed ze uiteindelijk voor volgende foto. Prima gedaan, Fleur!


LIED VAN DE WEEK


Geen opmerkingen:

Een reactie posten