6 februari 2015

LVS toetsen
Tijdens de reken- en taallessen werden deze week de LVS toetsen afgenomen. Dat zijn standaardtoetsen over heel Vlaanderen om te kijken wat er goed loop en wat er nog minder goed lukt. Alle onderdelen komen hierbij aan bod. Voor rekenen zijn dit: getallenkennis, bewerkingen, metend rekenen en toepassingen. Bij taal deden we een toets 'schrijven' en een toets 'lezen'. Over enkele weken hebben we hiervan de resultaten. Wanneer de resultaten niet naar verwachting zijn, laten we dit weten.

Verschillende stoffen
Hoe worden onze kleren gemaakt? Dat was een vraag waar de tijdens de W.O.-les eens stil bij stonden. Aan elk kledingstuk hangt een etiket. Op dat etiket vind je heel wat info: Van welke stof is het kledingstuk gemaakt? Hoe moet ik het wassen? Mag het in de droger en mag het gestreken worden?

De maanden van het jaar
Al enkele weken oefenen we de verschillende maanden van het jaar. Ook tijdens de computerles konden we deze keer extra oefenen. Om te weten hoeveel dagen elke maand telt, leerden we een ezelsbruggetje met onze vuist. Ken jij dit nog?
Wie thuis extra wil oefenen kan onder 'het liedje van de week' nog enkele oefeningen vinden.

Atelier
Voor de tweede keer hielden we samen met het eerste leerjaar ons carnavalatelier. Deze keer werkten we onze knutselopdrachten af. Dat zag er allemaal schitterend uit! Er werd weer hard gewerkt! Resultaten kan je bekijken in de gang van het eerste leerjaar. Volgende week krijgen we ons werkje mee naar huis.

... en volgende week?
Dinsdag is het voor een keer GEEN zwemmen. De volgende zwembeurt is dus pas op 24 februari. Gelukkig hebben we in de klas nog genoeg werk! Donderdag houden we de toets van W.O.. Vooral veters strikken is nog moeilijk. Wie thuis wil oefenen met het stappenplan kan onder 'het liedje van de week' het stappenplan vinden.
Vrijdag belooft weer een hele leuke dag te worden! 's Morgens mag je al verkleed naar school komen en houden we een hele dag een groot carnavalsfeest. In de namiddag stappen we door de straten van Minderhout. Wie een go-cart heeft, mag deze versieren en natuurlijk gebruiken tijdens de stoet!

FOTO VAN DE WEEK
Lien was deze week fotograaf van dienst. Zij mocht een hele week leuke foto's nemen. Uiteindelijk koos ze voor deze grappige foto. Goed gedaan, Lien.


LIED VAN DE WEEK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten