30 januari 2015

Lijnen of lijnstukken?
Tijdens de rekenles zagen we dat er een verschil was tussen een lijn en een lijnstuk. Een lijnstuk is maar een stukje van een hele lange lijn. Je kan zien dat het een stukje is want je ziet duidelijk waar hij begint en waar hij eindigt.

De hoofdletter V
Deze week leerden we in de taalles de hoofdletter V. Heel wat kindjes kunnen vanaf nu hun achternaam met een hoofdletter schrijven.

Een tovermiddeltje...
Vorige week maakten we al kennis met het tovermiddeltje van Paddenstoel. Deze week wilde spruitje dit middeltje wel eens proberen. Hij wilde ook sterk en groot zijn. Helaas kwam hij er al snel achter dat het middeltje niet werkt. Gelukkig konden de andere groenten hem opbeuren door te zeggen dat ze spruitje leuk vinden zoals hij is. Iedereen is namelijk anders en iedereen heeft zijn goede kanten.
Ook wij zijn allemaal anders, omdat in de verf te zetten maakten we in het tweede leerjaar een moodboard. Dat is een soort tekening waarop alles te zien is wat te maken heeft met jezelf. Bij iedereen ziet dit er dus anders uit.

Leuke kleren!
Onze tweedehandswinkel vorige week was een succes. Deze week ging ons W.O.-thema verder en leerden we de namen van alle verschillende kledingstukken. Hoofddeksels, hemden,... Alles kwam aan bod. Welk kledingstuk vind jij het leukste?

maaltafel van 3
Een dag vroeger dan gepland leerden we de maaltafel van 3. Dat kwam omdat meester Glenn met het vijfde en zesde leerjaar ging langlaufen. Gelukkig moesten we de maaltafel van 3 nog niet kennen voor de maaltafeltoets van vrijdag. Dat had anders wel heel snel geweest. Tegen volgende week moeten we ze wel goed kennen. Goed oefenen is de boodschap!

Bezoek!
Op donderdag kregen we bezoek van enkele kinderen van het vierde leerjaar. Ze hadden een meisje bij. Het meisje had geen naam en ook geen fatsoenlijke kleren. Wij gaan haar natuurlijk helpen! In het vierde leerjaar leerden de kinderen over het recht op onderwijs en het recht op spel. Daarom kwamen ze vragen of het meisje even bij ons in de klas mocht zitten en of ze tijdens de speeltijd met ons mocht spelen. Natuurlijk was dat geen enkel probleem en deden we dit met veel plezier! Het was heel leuk!

Atelier: carnaval!
Voor de derde keer dit schooljaar werkten we samen met het eerste leerjaar. Er was namelijk weer atelier. We konden al kiezen uit 6 verschillende opdrachten. Zo kon je bij juf Ilse een groot masker maken of carnavalsbrillen bij juf Carmen. Ook volgende week werken we hier nog aan verder.

... EN VOLGENDE WEEK?
Volgende week starten we tijdens de rekenles met de LVS toetsen, dat zijn standaardtoetsen om te kijken wat er goed lukt en wat minder goed. Enkel wanneer de resultaten hiervan tegenvallen, worden jullie hiervan op de hoogte gebracht. Op maandag kijken we naar verschillende stoffen. Daarom moeten we een kledingstuk meebrengen waar een etiket in zit. Op vrijdag werken we verder aan het atelier.

FOTO VAN DE WEEK
Onze fotograaf van dienst, Andy, nam deze week heel wat leuke foto's! Als foto van de week koos hij voor deze grappige foto van zijn allerbeste vriend. Goed gedaan, Andy! Je was een fijne fotograaf!


LIED VAN DE WEEK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten