23 januari 2015

Het Onze Vader
Tijdens de godsdienstles stonden we stil bij bidden. We leerden ook dat er een gebed is dat heel veel mensen samen kunnen bidden: het Onze Vader. Eerst maakten we een juist kruisteken en nadien probeerden we zin per zin samen te bidden. Wat was dat moeilijk!

Hoeken
Wanneer 2 rechte lijnen samen komen vormen ze altijd een hoek. In de klas gingen we op zoek naar heel wat hoeken. We moesten wel opletten, want als een lijn gebogen is, is het geen juiste hoek.
De plaats waar de 2 lijnen samen komen heet het hoekpunt. De 2 rechten lijnen noemen we de 2 benen van een hoek. Gek hé!

Hoofdletter M
Mare en Matteo hadden deze week echt geluk! We leerden namelijk de hoofdletter van hun naam: de M. Gelukkig was dat echt niet moeilijk en waren we hier allemaal snel mee weg!

Toets!
Het W.O. thema 'zo gezegd' was afgerond en daarom deden we hiervan een toets op dinsdag. Kon jij alle lijnen juist verbinden?
Nu dit thema helemaal is afgerond zijn we deze week gestart met het volgende W.O.-thema: 'gestrikt'. We bekeken de themaprent en konden al heel wat ontdekken. Zo gaan we het vooral over kleren hebben.

Bewerkingen tot 100
Nog steeds zijn we volop nieuwe bewerkingen tot 100 aan het leren. Sommigen zijn gemakkelijk, anderen zijn minder gemakkelijk. Wie thuis wil oefenen, kan steeds oefenbladen meenemen. Op het blauwe blad in de huiswerkmap kan je mee volgen welke bewerkingen we al geleerd hebben.

Top secret!
In de taalles zijn we deze week gestart met het nieuwe thema: "Top secret". Het begin was alvast heel leuk! We lazen samen een boek waar geen enkel stukje tekst in geschreven stond. En toch konden we het boek lezen en het verhaal ontdekken. Dat was tof! Het verhaal "Waar is de taart" was een groot succes! Gelukkig kunnen we het nog vaak opnieuw lezen in de boekenhoek van klas 2b. Dat is fijn!

Bingo
Tijd om de getallen tot 100 eens goed in te oefenen. Dat deden we deze week en doen we ook volgende week met Bingo. Wie heeft er al gewonnen?

Naar de bib!
Het was weer tijd om naar de bib te stappen. Daar konden we weer 5 nieuwe boeken kiezen. Het volgende bibbezoek staat gepland op 5 maart.

Een tweedehandswinkel in het tweede leerjaar!
Op vrijdag veranderden de 2 klassen in een grote tweedehandswinkel. Er was heel wat om te passen en te kopen: broeken, truien, jassen, schoenen, ... Elk stuk kostte 5 euro. Dat was handig! Iedereen mocht 3 stuks kopen. Eerst moest er natuurlijk gepast worden want achteraf hielden we een grote modeshow. Foto's daarvan vind je op de website van de school.

Leesgrafieken
Deze week gingen we opnieuw lezen bij juf Nicole. Dat was toch wel wat anders dan de vorige keer. Er stonden namelijk heel andere woordjes op ons blad. Dat komt omdat we nu de toets van M4 doen in plaats van de toets van E3. Een kleine terugval is dus niets om wakker over te liggen! Goed oefenen blijft natuurlijk wel de boodschap! We hopen de leesgrafieken volgende keer weer goed omhoog te zien gaan!

En volgende week?
Ook volgende week doen we bij rekenen nog verder bingo. Dinsdag hebben we een tijdschrift nodig in de klas. Wie er thuis een heeft, mag die meebrengen. Op vrijdag staat de maaltafel van 3 al gepland! Goed blijven oefenen is zeker de boodschap! Ook het derde atelier van dit schooljaar, nu over carnaval, houden we die dag.

FOTO VAN DE WEEK
Onze fotograaf van dienst was deze week Stien. Zij nam heel wat leuke foto's en koos uiteindelijk voor deze foto waar 4 leuke vrienden van haar op staan. Goed gedaan!


LIED VAN DE WEEK

Geen opmerkingen:

Een reactie posten